Vysoké Mýto

 
 

Aktuality

Předvánoční vystoupení dětí ze ZUŠ

Předvánoční vystoupení dětí ze ZUŠ

15.12.16 | Vysoké Mýto

V DPSN proběhlo vystoupení žáků základní umělecké školy.


Více...
 
Předvánoční vystoupení dětí ze ZUŠ

Včera odpoledne nás navštívili žáci Základní umělecké školy z Vysokého Mýta pod vedením několika pedagogů a připravili si pro nás předvánoční vystoupení. Žáci hráli na nejrůznější hudební nástroje (housle, klarinet, akordeon, kytara, fagot, saxofon...) a zpívali vánoční písně. Klienti odcházeli spokojení, vystoupení se jim líbilo.


Méně...
 
Mikulášská nadílka

Mikulášská nadílka

05.12.16 | Vysoké Mýto

Také do Vysokomýtské NADĚJE zavítal Mikuláš.


Více...
 
Mikulášská nadílka

Letos, tak jako je již každoroční tradicí, se v našem zařízení konala mikulášská nadílka. Dva z našich klientů - manželé Věrka a Tomáš Fuchsovi se pro dnešní dopoledne převlékli za dobré a dávající duchovní bytosti - Mikuláše a Anděla. Se zvonečkem a košíkem plným plněných piškotků, mandarinek a také bonbónů se vydali po našem zařízení s mikulášskou nadílkou. Navštívili osobně každého našeho obyvatele a za písničku či říkanku (nebo také bez nich) každého klienta obdarovali sladkým dezertem a mandarinkou. Zaměstnancům zase rozdávali bonbóny. Byla to radostná a pro některé i dojemná chvíle a zpestřilo nám to v našem zařízení dnešní den.


Méně...
 
KREATIVNÍ DÍLNA

KREATIVNÍ DÍLNA

02.12.16 | Vysoké Mýto

Tvoříme s klienty vánoční dekorace.


Více...
 
KREATIVNÍ DÍLNA

Od letošního roku jsme rozšířily aktivizační činnost o kreativní činnosti klientů v místnosti výtvarné dílny. Klienti mají možnost si tady něco hezkého vyrobit a udělat s výrobkem radost sobě či někomu blízkému. Výrobky klientůjsou také vystavovány na Dni otevřených dveří, který se koná v jarním období.

S ohledem na blížící se vánoční čas vytváříme „vánoční dekorace“, dnes jsme z papírových kornoutů a ozdob tvořili vánoční stromečky. Klientky tato činnost zabavila  a hlavně bavila, byly rády že svoje výrobky mohou ukázat svým rodinám a odcházeli se slovy že se to jejich potomkům bude líbit.


Méně...
 
Přednáška na téma ,,Jsem senior, a co mát být,,

Přednáška na téma ,,Jsem senior, a co mát být,,

21.11.16 | Vysoké Mýto

Úterní aktivizační program v NADĚJI zpestřila svojí přednáškou  paní doktorky Marie Macková.


Více...
 
Přednáška na téma ,,Jsem senior, a co mát být,,

Již podruhé nás navštívila paní doktorka Martina Macková, která si tentokrát připravila pro klienty přednášku na téma "Jsem senior/ka - a co má být?". Jednalo se spíše o povídání, do kterého se klienti mohli zapojit. Společně s paní Mackovou mohli klienti jmenovat plusy  (více času, nemuset chodit do práce, odpočinek...) a zápory (chybí domácí práce, věkové omezení...) seniorského věku. Povídání bylo zpestřeno příběhem, který paní doktorka klientům přečetla. Jednalo se o pravdivý příběh 72.letého seniora - "Prkno na kolečkách". Klientům se vyprávění líbilo a odcházeli spokojení.


Méně...
 
Kapka v NADĚJI

Kapka v NADĚJI

03.11.16 | Vysoké Mýto

Včera odpoledne nás potěšila svoji návštěvou hudební skupina Kapka.


Více...
 
Kapka v NADĚJI

Ve středu odpoledne nás v Domově navštívila, již po několikáte, hudební skupina KAPKA z Chocně, která je známa především z televizní stanice Šlágr.

Jedná se o dva zpěváky, kteří se doprovází na hudební nástroje....kytara a harmonika.

Klienti si mohli zazpívat známé moravské písně a atmosféra byla výborná, všichni byli moc spokojení a těší se na další návštěvu Kapky v NADĚJI.

 


Méně...
 
Výlet

Výlet

19.10.16 | Vysoké Mýto

 

Návštěva Ekocentra v Oucmanicích se vydařila.


Více...
 
Výlet

Na konci září, se uskutečnil výlet pro naše klienty- do "Ekocentra Paleta" v nedaleké obci Oucmanice. Jedná se o instituci, která se zaměřuje na ekologickou výchovu, mající sídlo v rekonstruovaném původním selském stavení. Budova slouží zejména pro žáky základních škol jako škola v přírodě a i dnes tam bylo přítomno několik žáků, což bylo zpestřením a budova tak alespoň nepůsobila smutně a prázdně. Provázel nás vedoucí tohoto zařízení a ukázal nám vše, co zajímavého bylo k vidění - zejména přítomná zvířátka (kozy, oslík, divoké prase, kočka,..), kořenovou (rostlinnou) čističku vod, rybníček a také bylinkovou zahrádku. Do muzea s historickými předměty a zemědělskými stroji jsme nešli, protože se nachází v 1. patře a pro naše klienty by bylo obtížné, se tam dostat. Na konec jsme se občerstvili v jídelně tohoto školícího střediska a dostali jsme oranžádu a zájemci i kávu. Závěrem nám pan vedoucí ještě pověděl něco k historii lidí a rodin, kteří tuto budovou v minulosti obývali. Poté jsme se rozloučili. Byli jsme rádi, že si zúčastnění klienti odnesli z dnešního výletu vesměs přijemné pocity, což dokreslilo ještě krásné slunečné počasí a bezproblémová cesta přes vesnice zpět do Vysokého Mýta.

 


Méně...