Vysoké Mýto

 
 

Aktuality

Přednášky v DpsN

Přednášky v DpsN

19.10.16 | Vysoké Mýto

Pravidelně pořádáme přednášky pro naše klienty.


Více...
 
Přednášky v DpsN

 

V našem Domově pravidelně pořádáme přednášky na různá témata, v uplynulé době jsme přivítali

paní Vačkářovou, která se s námi podělila o své "zážitky" z měsíčního pobytu po Africe. Povídání bylo velice zajímavé, klienti si mohli udělat obrázek o tom, jak se žije v jiné zemi. Přednáška byla doplněna obrázkovou prezentací, což bylo velmi přínosné.

Další zajímavou přednášku nám přednesl pan Urbánek z regionálního muzea ve Vysokém Mýtě. Téma přednášky byly lidové tradice a zvyky. Pan Urbánek zmínil několik významných tradic...např. Mikulášův průvod, vánoční zvyky, masopoust.

V září k nám zavítal pan senátor Petr Šilar, který si pro klienty připravil "přednášku" na téma "Boj proti změnám času". Klienti také měli možnost podepsat petici, proti změnám času.

Klienti si tyto přednášky pochvalují, důkazem zájmu je hojná účast na těchto akcích

 

 


 

 

 


Méně...
 
TÁBORÁK

TÁBORÁK

14.10.16 | Vysoké Mýto
Tento měsíc k nám opět zavítal pan harmonikář Svoboda a klientům tak zpříjemnil odpoledne u "táboráku". Táborák se kvůli
Více...
 
TÁBORÁK

Tento měsíc k nám opět zavítal pan harmonikář Svoboda a klientům tak zpříjemnil odpoledne u "táboráku". Táborák se kvůli nepříznivému počasí konal v jídelně, buřty byly upečeny v troubě, to však neodradilo naše klienty od zábavy. Klienti si s panem Svobodou mohli zazpívat známé písničky, popovídat si mezi sebou a užít si odpoledne. Klienti odcházeli spokojeni. Táborák patří mezi nejnavštěvovanější akce v našem zařízení.


Méně...
 
Canisterapie-nový kamarád

Canisterapie-nový kamarád

07.10.16 | Vysoké Mýto

Canisterapii v našem Domově oživil nový přírůstek.


Více...
 
Canisterapie-nový kamarád

Canisterapii v našem Domově oživil nový přírůstek-psí kamarád, je velice živý a divoký, ale hodný, učí se novým kouskům a trpělivosti při své práci, rychle se přizpůsobuje potřebám našich seniorů, kteří mají z pravidelných návštěv svých kamarádů radost.


Méně...
 
Den otevřených dveří

Den otevřených dveří

16.03.16 | Vysoké Mýto

V pátek 18. 3. 2016 vás zveme na den otevřených dveří


Více...
 
Den otevřených dveří

Dům pokojného stáří Naděje ve Vysokém Mýtě zve na Den otevřených dveří v pátek 18. března od 9.00 do 16.00 v domě na náměstí Naděje 731. V rámci návštěvy si můžete prohlédnout dům a ukázky prací klientů, fotografie z aktivit, navštívit výstavu krajek Jany Rozlivkové nebo „čajovnu“. Zúčastnit se můžete aktivizační činnosti, či pravidelné bohoslužby.

 


Méně...
 
Oslava Dne matek

Oslava Dne matek

20.05.15 | Vysoké Mýto

S vystoupením věnovaným ke Dni matek nás navštívily děti z MŠ Lidická. 


Více...
 
Oslava Dne matek

S vystoupením věnovaným ke Dni matek nás navštívily děti z MŠ Lidická. Kromě krátkého tanečního vystoupení děti zazpívaly a zarecitovaly několik básniček. Nechyběly ani drobné dárečky - přáníčka, která děti věnovaly klientkám. 


Méně...
 
Výlet na Den Země

Výlet na Den Země

23.04.15 | Vysoké Mýto

Na tradiční oslavu Dne Země (22. 4. ) na vysokomýtské náměstí se letos vydali i naši klienti. 


Více...
 
Výlet na Den Země

Na tradiční oslavu Dne Země (22. 4. ) na vysokomýtské náměstí se letos vydali i naši klienti. Na náměstí jsme shlédli ukázky různých řemesel (krajkářka, řezbáři, keramici, šperkaři…), pokochali se stánky s keramikou, košíky, kořením a dalšími výrobky a nakonec jsme ochutnali i domácí marmeládu.


Méně...