Zlín

Seznam poboček
 
 

Jak ve zlínské NADĚJI pomáhá dar od společnosti SPUR a. s.

 
Jak ve zlínské NADĚJI pomáhá dar od společnosti SPUR a. s.

V létě loňského roku jsme od společnosti SPUR a. s. obdrželi pro zlínskou NADĚJI významný finanční dar a příslib podpory i v příštích letech. Moc to pro nás znamená a s takovým darem dokážeme zlepšit život postižených nebo nemocných lidí , o které se staráme.

 

Rádi bychom Vás seznámili s tím, jak jsme dar prozatím využili:

 

1. Bláža a Michaela z chráněného bydlení hospodaří samostatně a důstojně

 

 

Blaženka a Míša jsou mladé ženy s mentálním postižením. Dlouholetou podporou se nám podařilo dosáhnout jejich velké samostatnosti. Od jara bydlí spolu v malé garsonce, které je součástí našeho chráněného bydlení. Garsonka byla ve velmi špatném stavu, léta jsme neměli prostředky na její vylepšení. Díky daru ze SPUR a. s. jsme nechali vyměnit podlahovou krytinu a celou kuchyňku. Její součástí je bezpečný sporák. Obě dívky teď žijí v krásném  prostředí, které je inspiruje k samostatnému a svébytnému životu. Snaží se postarat se samy o sebe co nejvíc, jsou na to hrdé a my na ně také.

 

A jak to vypadalo předtím a nyní? Můžete se podívat v galerii

 

  

2. Psycholožka pracuje s lidmi s Alzheimerovou nemocí a jejich blízkými

 

Od února letošního roku posílila tým pracovníků Domu pokojného stáří psycholožka PhDr. Ivana Marášková. Poskytuje našim klientům to, co jsme zatím mohli jen občas a na dálku zprostředkovat: psychologickou podporu při nástupu nového obyvatele, odborné testování stupně demence. Je důležitou součástí týmu doprovázejících pro naše klienty v terminálním stádiu života. Poradí rodinným příslušníkům, jak nejlépe zvládnout přestěhování jejich blízkého, jak se vyrovnat s tím, že je maminka nebo tatínek už nepoznává, jak zvládnout návštěvu člověka s demencí, aby byla přínosná pro obě strany. Mzdové náklady na částečný úvazek psycholožky hradíme z finančního daru od společnosti SPUR a. s.

     

Věříme, že s námi můžete sdílet radost z toho, že dar je dobře využíván a že jeho využití naplňuje i představy těch, kdo jej věnovali.

 


Méně...