Rožnov pod Radhoštěm

 
 
 

ROZŠÍŘENÍ ČINNOSTI DO ROŽNOVA POD RADHOŠTĚM – DENNÍ STACIONÁŘ PRO LIDI S PORUCHOU AUTISTICKÉHO SPEKTRA A KOMBINOVANÝM ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM

07.12.20

Od ledna 2021 otevíráme denní stacionář NADĚJE pro lidi s PAS, mentálním a kombinovaným hendikepem ve spojení s chováním náročným na péči.


Více...
 

S ohledem na dlouhotrvající podněty pečujících, kteří po ukončení školní docházky nenacházeli pro své děti návazné služby, vzniká nový denní stacionář NADĚJE v Rožnově pod Radhoštěm, který je určen:

  • mladým a dospělým lidem se středně těžkým a těžkým mentálním hendikepem v kombinaci s poruchou autistického spektra,
  • nebo jinými hendikepy ve spojení s chováním náročným na péči.

 

Provoz

Denní stacionář NADĚJE bude od 18. ledna 2021 k dispozici lidem ve věku od 15 do 45 let, s výše uvedenými typy hendikepů,

a to každý pracovní den od 7 do 15 hodin na adrese Ostravská 1389, Rožnov pod Radhoštěm. Jedná se o rodinný dům 7+1 se zahradou a parkovištěm.

 

Aktivity

V denním stacionáři nabízíme mimo činnosti spojené s podporou a rozvojem sebeobsluhy i terapeutický program spojený s pracovními činnostmi a aktivitami dle potřeb a možností každého klienta.

Chtěli bychom všem mladým a dospělým lidem, kteří podporu denního stacionáře NADĚJE potřebují, umožnit trávit čas v podnětném prostředí, zažívat nové aktivity i zkušenosti, setkávat se s vrstevníky, zdokonalovat se v dovednostech, nebo jen relaxovat.

Rodinám bychom rádi pomohli s mnohdy fyzicky i psychicky náročnou péčí. Během pracovní dnů bychom Vám chtěli umožnit prostor na odpočinek, zaměstnání i vlastní aktivity, v podstatě vše, co by Vám přineslo kvalitní a důstojnější život.

 

Kapacita denního stacionáře

Služba bude zajišťována v rodinném domě s rozlehlou a oplocenou zahradou, což v případě příznivého počasí rozšiřuje možnost venkovních aktivit. V denním stacionáři, kde je dostatek prostoru jak pro aktivizační, terapeutické i relaxační činnosti, jsme schopni poskytnout kvalitní podporu 6 lidem v jeden okamžik. Jednotlivé místnosti jsou s ohledem na specifika cílové skupiny uzpůsobeny potřebám klientů a metodám poskytované služby zařízeny pro menší počet klientů. Skupiny budou do počtu osob menší, max. 2-4 osoby v 1 místnosti.

Personální obsazení této sociální služby je nastaveno tak, abychom zajistili potřebnou kvalitu služby, tedy mohli se věnovat také dostatečně individuální práci s klientem a prevenci jeho chování náročného na péči, případně abychom jakýkoliv incident kapacitně bezpečně a odborně zvládli.

 

Stravování

Dle požadavku bude klientům stacionáře zajišťován oběd (s výběrem z několika jídel) od externího dodavatele, formou nákupu hotových jídel (polévky a hlavního jídla) určeného k okamžité spotřebě. Jídlo bube převáženo v jídlonosičích a termoportech, bude přihříváno na místě - v kuchyni stacionáře. Cena za oběd bude poskytován za úhradu do výše 75 Kč. Klientům bude podávána dostatečná podpora i při donesení vlastní stravy z domu (svačiny, oběda).

 

Hygienické zázemí a bezbariérovost objektu

V objektu je pro klienty služby k dispozici bezbariérová koupelna s WC a sprchovým koutem a samostatné, již běžné WC s umyvadlem. Přízemí je dostupné bezbariérově, do budoucna budeme v případě potřeby zajišťovat úpravy i pro bezbariérový přístup do prvního patra domu.

 

Doprava

Do budoucna se také budeme snažit pořídit osobní automobil, který bude využíván nejen ke svozu klientů (pokud nebude možná jiná alternativa), ale i k dalším nácvikovým činnostem.

 

Úhrada za sociální službu denního stacionáře

Člověk využívající denního stacionáře platí čas, kdy potřebuje pomoc od pracovníků 130 Kč za

1 hodinu přímé péče. Za poskytnutou péči vystavíme po měsíci fakturu s přehledem poskytnuté pomoci, kterou uhradíte jednorázovým převodem, anebo zadáte svolení k inkasu a platbu si stáhneme z Vašeho účtu sami. Pokud nepoužíváte účet, můžeme vystavit a zaslat poštovní poukázku určenou pro hotovostní platbu na poště.

 

Máte zájem o službu denního stacionáře NADĚJE V Rožnově pod Radhoštěm?

Ozvěte se prosím na některý z kontaktů, následně Vám bude zaslána žádost o zajištění služby Denního stacionáře NADĚJE.     


Méně...