Vysoké Mýto

 
 

Hledáte-li formuláře žádosti o poskytnutí služby nebo další informace, přejděte do sekce Dům pokojného stáří / Dokumenty ke stažení nebo klikněte zde.

 
 
Přednáška na téma ,,Jsem senior, a co mát být,,

Přednáška na téma ,,Jsem senior, a co mát být,,

21.11.16

Úterní aktivizační program v NADĚJI zpestřila svojí přednáškou  paní doktorky Marie Macková.


Více...
 
Přednáška na téma ,,Jsem senior, a co mát být,,

Již podruhé nás navštívila paní doktorka Martina Macková, která si tentokrát připravila pro klienty přednášku na téma "Jsem senior/ka - a co má být?". Jednalo se spíše o povídání, do kterého se klienti mohli zapojit. Společně s paní Mackovou mohli klienti jmenovat plusy  (více času, nemuset chodit do práce, odpočinek...) a zápory (chybí domácí práce, věkové omezení...) seniorského věku. Povídání bylo zpestřeno příběhem, který paní doktorka klientům přečetla. Jednalo se o pravdivý příběh 72.letého seniora - "Prkno na kolečkách". Klientům se vyprávění líbilo a odcházeli spokojení.


Méně...
 
Kapka v NADĚJI

Kapka v NADĚJI

03.11.16

Včera odpoledne nás potěšila svoji návštěvou hudební skupina Kapka.


Více...
 
Kapka v NADĚJI

Ve středu odpoledne nás v Domově navštívila, již po několikáte, hudební skupina KAPKA z Chocně, která je známa především z televizní stanice Šlágr.

Jedná se o dva zpěváky, kteří se doprovází na hudební nástroje....kytara a harmonika.

Klienti si mohli zazpívat známé moravské písně a atmosféra byla výborná, všichni byli moc spokojení a těší se na další návštěvu Kapky v NADĚJI.

 


Méně...
 
Výlet

Výlet

19.10.16

 

Návštěva Ekocentra v Oucmanicích se vydařila.


Více...
 
Výlet

Na konci září, se uskutečnil výlet pro naše klienty- do "Ekocentra Paleta" v nedaleké obci Oucmanice. Jedná se o instituci, která se zaměřuje na ekologickou výchovu, mající sídlo v rekonstruovaném původním selském stavení. Budova slouží zejména pro žáky základních škol jako škola v přírodě a i dnes tam bylo přítomno několik žáků, což bylo zpestřením a budova tak alespoň nepůsobila smutně a prázdně. Provázel nás vedoucí tohoto zařízení a ukázal nám vše, co zajímavého bylo k vidění - zejména přítomná zvířátka (kozy, oslík, divoké prase, kočka,..), kořenovou (rostlinnou) čističku vod, rybníček a také bylinkovou zahrádku. Do muzea s historickými předměty a zemědělskými stroji jsme nešli, protože se nachází v 1. patře a pro naše klienty by bylo obtížné, se tam dostat. Na konec jsme se občerstvili v jídelně tohoto školícího střediska a dostali jsme oranžádu a zájemci i kávu. Závěrem nám pan vedoucí ještě pověděl něco k historii lidí a rodin, kteří tuto budovou v minulosti obývali. Poté jsme se rozloučili. Byli jsme rádi, že si zúčastnění klienti odnesli z dnešního výletu vesměs přijemné pocity, což dokreslilo ještě krásné slunečné počasí a bezproblémová cesta přes vesnice zpět do Vysokého Mýta.

 


Méně...
 
Přednášky v DpsN

Přednášky v DpsN

19.10.16

Pravidelně pořádáme přednášky pro naše klienty.


Více...
 
Přednášky v DpsN

 

V našem Domově pravidelně pořádáme přednášky na různá témata, v uplynulé době jsme přivítali

paní Vačkářovou, která se s námi podělila o své "zážitky" z měsíčního pobytu po Africe. Povídání bylo velice zajímavé, klienti si mohli udělat obrázek o tom, jak se žije v jiné zemi. Přednáška byla doplněna obrázkovou prezentací, což bylo velmi přínosné.

Další zajímavou přednášku nám přednesl pan Urbánek z regionálního muzea ve Vysokém Mýtě. Téma přednášky byly lidové tradice a zvyky. Pan Urbánek zmínil několik významných tradic...např. Mikulášův průvod, vánoční zvyky, masopoust.

V září k nám zavítal pan senátor Petr Šilar, který si pro klienty připravil "přednášku" na téma "Boj proti změnám času". Klienti také měli možnost podepsat petici, proti změnám času.

Klienti si tyto přednášky pochvalují, důkazem zájmu je hojná účast na těchto akcích

 

 


 

 

 


Méně...
 
TÁBORÁK

TÁBORÁK

14.10.16
Tento měsíc k nám opět zavítal pan harmonikář Svoboda a klientům tak zpříjemnil odpoledne u "táboráku". Táborák se kvůli
Více...
 
TÁBORÁK

Tento měsíc k nám opět zavítal pan harmonikář Svoboda a klientům tak zpříjemnil odpoledne u "táboráku". Táborák se kvůli nepříznivému počasí konal v jídelně, buřty byly upečeny v troubě, to však neodradilo naše klienty od zábavy. Klienti si s panem Svobodou mohli zazpívat známé písničky, popovídat si mezi sebou a užít si odpoledne. Klienti odcházeli spokojeni. Táborák patří mezi nejnavštěvovanější akce v našem zařízení.


Méně...
 
Canisterapie-nový kamarád

Canisterapie-nový kamarád

07.10.16

Canisterapii v našem Domově oživil nový přírůstek.


Více...
 
Canisterapie-nový kamarád

Canisterapii v našem Domově oživil nový přírůstek-psí kamarád, je velice živý a divoký, ale hodný, učí se novým kouskům a trpělivosti při své práci, rychle se přizpůsobuje potřebám našich seniorů, kteří mají z pravidelných návštěv svých kamarádů radost.


Méně...