Zlín

 
 
 
 
 
 
Vy rozhodujete, my pomáháme!

Vy rozhodujete, my pomáháme!

Zahradní pergola pro každého

04.10.17
Zahradní pergola pro každého, je název projektu, pro který můžete od 3.10. do 31.10.2017 hlasovat.Je to jednoduché!Po každém nákupu v
Více...
 
Vy rozhodujete, my pomáháme!

Zahradní pergola pro každého, je název projektu, pro který můžete od 3.10. do 31.10.2017 hlasovat.
Je to jednoduché!
Po každém nákupu v obchodních řetězcích Tesco obdržíte hlasovací žeton, který vhodíte do nádoby (s naším označením) za pokladnami.

Můžete hlasovat v těchto prodejnách:
• Tesco Zlín Třída Svobody 836
• Tesco Zlín Tř. 3 května 1170
• Tesco Zlín Kvítková 4352

Vy rozhodujete, my pomáháme...
DĚKUJEME, že nám pomáháte zlepšovat životy seniorů žijících u nás!


Méně...
 
Desítka

Desítka

06.09.17

Desítka je název nového chráněného bydlení pro lidi s mentálním postižením ze Zlína a okolí. Na třídě T. Bati 1010, v domě, který momentálně rekonstruuje město a my jej budeme mít v nájmu, najde 10 lidí nový domov.


Více...
 
Desítka

Deset prstů, let či kilometrů na kole či během zdolaných? I takové spojení se může dotázaným vybavit. Ten kdo má přehled o dění ve zlínské NADĚJI odpoví bez váhání...

deset šťastných lidí s mentálním postižením! 

 

Desítka je název nového chráněného bydlení pro lidi s mentálním postižením ze Zlína a okolí. Na třídě T. Bati čp 1010, v domě, který momentálně rekonstruuje město a my jej budeme mít v nájmu, najde 10 lidí nový domov. 

Každý bude mít svoji vlastní bytovou jednotku, zařízenou podle Zákona o sociálních službách, tak aby měl své “doma”. To, které nám připadá samozřejmé, ale pro lidi s postižením žijícími se stárnoucími rodiči v jednom bytě, mnohdy pokoji, nepředstavitelné.
Klienti zde budou žít samostatný život, pouze s podporou sociálních pracovníků naší pobočky v běžných časech pracovních dnů. 
Velmi pečlivě jsme osazenstvo domu vybírali a připravovali je na samostatnější život, než žili doposud. 
Velkou radost máme z toho, že 3 z obyvatel Desítky jsou klienti stávajícího chráněného bydlení, kteří se díky podpoře sociálních pracovníků posunuli ve svém životě tak, aby mohli žít jinak, lépe. 

Nyní je před námi velký úkol, a to zajistit vybavení pokojů bytových jednotek nábytkem a elektronikou. Do konce roku 2017 by mělo proběhnout velké stěhování. 

Budeme rádi, když i díky Vám budou žít lidé s mentálním postižením sami, ale s potřebnou podporou.

Nepravidelně vás budeme informovat o stavu domu i o stavu toho, co právě pořizujeme a potřebujeme nakoupit. Sledujte nás na FB https://www.facebook.com/events/982727598533499/?fref=ts.


Méně...
 
Gospely a spirituály počtvrté

Gospely a spirituály počtvrté

Duše zpívej s NADĚJÍ

17.07.17

Již čtvrtý rok se v sobotní podvečer, v Kongresovém centru rozezněly spirituály a gospely z úst lajků, kteří zpívali jako


Více...
 
Gospely a spirituály počtvrté

Již čtvrtý rok se v sobotní podvečer, v Kongresovém centru rozezněly spirituály a gospely z úst lajků, kteří zpívali jako profesionálové.

 

Týden, každý den, podvečer zpívali a zkoušeli účastníci prázdninové gospelové školy Duše zpívej, kam až mohou zajít se svými hlasovými možnostmi. Pod vedením francouzských lektorů Kevona a Rolanda, zlepšovali své projevy a prohlubovali svoji vášeň k hudbě. Nekonečná píle, trpělivost a nadšení vyvrcholilo na závěrečném koncertě...

 

... tento rok byl jiný!

Kevon, nový z dvojice lektorů, přivezl, kromě nám již známého Rolanda, i svoji velkou přidanou hodnotu - neutuchající energii. Zapojil do zpěvu a tance všechny přítomné diváky a posluchače, zpívající vyburcoval svými gesty a mimikou celého těla k neskutečným výkonům. 

 

Velký aplaus, úsměv na rtech a radost v duších. To vše přinesl letošní koncert.

Pro zlínskou NADĚJI byl příležitostí poděkovat všem partnerům a dárcům za podporu při vybavení samostatných bytů pro mentálně postižené.

Děkujeme Vám za Vaši přízeň a za naději ve svých duších.

 

 

Fotogalerie z koncertu Duše zpívej s NADĚJÍ 2017.

 


Méně...
 
Čtvrtletník NADĚJE Zlín

Čtvrtletník NADĚJE Zlín

22.06.17

Uvnitř čísla najdete: Zprávy z Vitku, rozhovor s novou aktivizační pracovnicí Hanou Svobodovou, otevření Kontaktního místa České


Více...
 
Čtvrtletník NADĚJE Zlín

Uvnitř čísla najdete: Zprávy z Vitku, rozhovor s novou aktivizační pracovnicí Hanou Svobodovou, otevření Kontaktního místa České alzheimerovské společnosti Zlín, Kabelkový veletrh a naše přání do dalších let, Nadějná knihovna, poděkování, Velikonoční jarmark ve Tkalcovně, Pracovní činnost v lese, Nové chráněné bydlení na Jižních Svazích, Mistrovství ČR v plavání, Veselá pětka z Lužné, Stěhujeme se, Exkurze v dílnách, Miniseriál o Tkalcovně, Benefiční gospelový koncert Duše zpíve s NADĚJÍ.

 

Čtvrtletník NADĚJE Zlín červen 2017


Méně...
 
Gospelový koncert Duše zpívej s NADĚJÍ

Gospelový koncert Duše zpívej s NADĚJÍ

15.06.17

Již počtvrté Vás zveme na gospelový koncert Duše zpívej s NADĚJÍ.


Více...
 
Gospelový koncert Duše zpívej s NADĚJÍ

Již počtvrté Vás zveme na gospelový koncert Duše zpívej s NADĚJÍ.

 

Přijďte se podívat a hlavně poslechnout si amatérské zpěváky, kteří se pod vedením francouzských lektorů za týden naučí zpívat tak, že budete pochybovat o tom, jesli před vámi nestojí profesionálové, kteří k nám zavítali na svém turné.

Těšíme se na viděnou!

 

Děkujeme všem partnerům a Statutárnímu městu Zlín za podporu zlínské NADĚJE.


Méně...
 
Tkalcovna v novém!

Tkalcovna v novém!

04.05.17

V Obchodním centru Kvítková Zlín jsme ukončili provoz. Sociálně terapeutická dílna Tkalcovna zlínské NADĚJE bude mít brzy nové místo působení!


Více...
 
Tkalcovna v novém!

V Obchodním centru Kvítková Zlín jsme ukončili provoz.

Sociálně terapeutická dílna Tkalcovna zlínské NADĚJE bude mít brzy nové místo působení Na Honech I/5540, Zlín 5. Klienti našich dílen se budou učit pracovním dovednostem v novém prostředí. K tomu patří i učit se cestovat, připravit se na práci, komunikovat s veřejností, s návštěvníky dílen. 

Věříme, že nám zůstanete věrni a najdete k nám cestu!

Děkujeme za pochopení a těšíme se na vás.

O termínu otevření vás budeme informovat.

V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kontaktovat
na telefonním čísle 731 848 183.

 

Sociální služba je poskytována za finanční podpory Zlínského kraje a Operačního programu Zaměstnanost.


Méně...