Klášterec nad Ohří

 
 

V souladu s našimi hodnotami – nadějí, láskou, vírou – pomáháme lidem, kteří se nemohou postarat sami o sebe. Pomáhejte s námi!

 

AKTUALITY

 
 
Vánoce v NADĚJI

Vánoce v NADĚJI

29.01.16

Klienti nízkoprahového denního centra a noclehárny se účastnili vánoční večeře.


Více...
 
Vánoce v NADĚJI

 

Měsíc prosinec probíhal ve vánočním duchu. Po celé období se klienti zapojovali do různých aktivit jako pečení, příprava vánoční dekorace apod. Štědrý večer proběhl jako tradičně u svátečně prostřených stolů, podáván byl bramborový salát s řízkem. Večeře se účastnilo celkem 14 osob. Vše probíhalo v poklidné atmosféře.

 

Méně...
 
Mikuláš 2015

Mikuláš 2015

17.12.15

Tradičně u nás v NADĚJI proběhla Mikulášská besídka - konala pro děti z azylového domu i pro děti z terénu. Čert si letos nikoho


Více...
 
Mikuláš 2015

Tradičně u nás v NADĚJI proběhla Mikulášská besídka - konala se pro děti z azylového domu i pro děti z terénu. Čert si letos nikoho neodnesl, děti zazpívaly písničku a od Mikuláše s andělem dostaly krásný mikulášský balíček a adventní kalendář.

 

 


Méně...
 
Národní potravinová sbírka

Národní potravinová sbírka

04.12.15

21. 11. proběhla úspěšná sbírka potravin.


Více...
 
Národní potravinová sbírka

Dne 21. 11. 2015 proběhla Národní potravinová sbírka - potraviny se sbíraly v Globusu Chomutov a v Tescu Klášterec nad Ohří. Tento rok se vybralo neuvěřitelných 1097 kilogramů potravin! Tyto potraviny budou ještě dále přerozděleny do RADKY Kadaň, terénního programu v Prunéřově a mezi naše pobočky NADĚJE v Kadani a Klášterci nad Ohří. Potraviny jsou určeny pro potřebné pro zajištění nejzákladnější obživy, ze sladkostí budou dětem vytvořeny mikulášské balíčky.

 

Z celého srdce bychom chtěli poděkovat lidem, kteří přispěli, oběma výše zmíněným obchodním domům a dobrovolníkům z RADKY Kadaň. Vaší pomoci si nesmírně vážíme. Děkujeme!

 


Méně...
 
Plody práce na zahrádce

Plody práce na zahrádce

27.10.15

Pěstování plodin v dosti nepříznivé půdě přineslo své plody - a to doslova! Podařilo se nám vypěstovat kukuřici, rajčata, česnek a


Více...
 
Plody práce na zahrádce

Pěstování plodin v dosti nepříznivé půdě přineslo své plody - a to doslova! V Domě NADĚJE se nám podařilo vypěstovat kukuřici, rajčata, česnek a hrachové lusky. Tento úspěch nám vlévá optimismus do žil a do příštího roku plánujeme zahrádku rozšířit o další zeleninu - brambory a cibuli. Česnek (již třetím rokem) budeme sázet v listopadu či prosinci, až udeří první mrazíky. Nyní půda odpočívá a sbírá síly na další sázení. 

 

 


Méně...
 
Předškolní a školní klub pro děti v AD NADĚJE

Předškolní a školní klub pro děti v AD NADĚJE

27.10.15

Klub pro děti, které se do školy chystají, ale i pro ty, které do ní již chodí. Pro předškolní dětí klub nabízí rozvoj základních


Více...
 
Předškolní a školní klub pro děti v AD NADĚJE

Klub pro děti, které se do školy chystají, ale i pro ty, které do ní již chodí. Pro předškolní dětí klub nabízí rozvoj základních sociokulturních návyků, tvořivým uměním pomáhá s lehkou motorikou, smyslem pro detail i radostí z dokončené práce. Do školy děti přicházejí se základními znalostmi psaní a počítání, a hlavně s novými nápady a zkušenostmi. 

Školní děti své znalosti dále rozvíjejí, v klubu si mohou psát domácí úkoly a procvičovat to, co jim ve škole nejde. Stejně jako menší děti i ty školní rozvíjí své tvořivé umění.

Práce dětí jsou vystaveny na chodbě, což jistě potěší jejich tvořivého ducha a přinese hrdost z dobře vykonané práce.

 


Méně...
 
NADĚJE má nové logo.

NADĚJE má nové logo.

23.09.15
Měníme logo a vizuální styl. Vytvořilo ho pro nás grafické studio Laboratoř (www.laboratory.cz) v čele s docentem Petrem Babákem
Více...
 
NADĚJE má nové logo.

Měníme logo a vizuální styl. Vytvořilo ho pro nás grafické studio Laboratoř (www.laboratory.cz) v čele s docentem Petrem Babákem (https://cs.wikipedia.org/wiki/Petr_Babák), vedoucím ateliéru Grafického designu a nových médií na Vysoké škole uměleckoprůmyslové. Cílem bylo zdůraznit název NADĚJE, vše zjednodušit a zmodernizovat. Neměníme poslání, křesťanské základy ani způsob práce. Na tom trváme.

 

Návrh studia Laboratoř přináší myšlenku, variabilitu i čisté grafické provedení. Důraz je na slově NADĚJE. Hvězda v tomto netradičním provedení je tím, co ze slova dělá logo.

 

Hvězda je zrození.

Hvězda je odkaz, nápověda, objasnění.

 

Hvězda je NADĚJE, neboť naděje se nachází mezi otázkou a odpovědí.


Méně...