Praha

 
 

Pomoc lidem bez domova v Praze

POMÁHÁME LIDEM BEZ DOMOVA ŽÍT DŮSTOJNĚJŠÍ A BEZPEČNĚJŠÍ ŽIVOT.

 

Nabízíme ubytování v azylových domech a tréninkových bytech, přenocování v noclehárnách, jídlo a sprchu v nízkoprahových denních centrech, rozhovor se sociálním pracovníkem nebo psychologem, přímou pomoc v ulicích, zdravotní ošetření v ordinacích lékařů.

 

      

 

 

MÁME RÁDI PROJEKTY:

 

Logo NSLogo Místní místnímLogo Nejdřív doma    

 

 

POTŘEBUJETE VYUŽÍT NAŠE SLUŽBY?

Navštivte naše nízkoprahová denní centra nebo přijďte na stanoviště Mobilní sociální služby a proberte svou situaci se sociálním pracovníkem. Pokud potřebujete ubytování, obraťte se přímo na sociální pracovníky azylových domů (pro muže, pro ženy).

 

 

 

AKTUALITY

 
 
S mladými v Bruselu

S mladými v Bruselu

06.05.16

V dubnu jsme se zúčastnili konference v Bruselu zaměřené na práva dětí a mladistvých, kteří žijí na ulici.


Více...
 
S mladými v Bruselu

V dubnu jsme se zúčastnili konference v Bruselu zaměřené na práva dětí a mladistvých, kteří žijí na ulici. V rámci dvoudenního workshopu byla mezi aktéry, mladými lidmi bez domova, diskutována práva na dobrý standard života, právo na péči a ochranu a právo na svobodu sdružování.

Naši tři klienti se velmi aktivně účastnili sdílením svých životních příběhů a situací, které je v životě se zaměřením na tato tři práva potkala, a také podávali návrhy na řešení diskutovaných situací a prevenci omezování práv lidí bez domova.

V belgickém Bruselu jsme strávili necelé čtyři dny. Kromě účasti na konferenci jsme zavítali do centra města, prohlédli si Evropský parlament, pojedli vyhlášené belgické pralinky a wafle a seznámili se s inspirativními lidmi nejen z celé Evropy, ale také USA.

 

Kristýna Mercová

sociální pracovnice nízkoprahového denního centra v Praze


Méně...
 
Přijďte na návštěvu!

Přijďte na návštěvu!

Zveme vás do azylového domu pro lidi v důchodovém věku nebo se zdravotním znevýhodněním, kteří ztratili bydlení.

04.05.16

11. května od 10 do 17 hodin v Záběhlicích.


Více...
 
Přijďte na návštěvu!

11. května od 10 do 17 hodin v Záběhlicích vás naši zaměstnanci seznámí s běžným denním chodem zařízení. Budete si ho moci prohlédnout „od sklepa po půdu“ i posedět na zahradě a popovídat si s klienty.

Dům slouží již od roku 2002 mužům a ženám bez domova, kteří splňují nárok na starobní nebo invalidní důchod, ale jejich zdravotní stav významně neomezuje jejich soběstačnost. Vždycky tomu tak ale nebylo. Tipnete si původní účel budovy? Za správnou odpověď vás odměníme plackou NADĚJE. A ukážeme vám i fotodokumentaci z rekonstrukce.

Pobočka NADĚJE v Praze slaví letos 25. výročí založení. Využijte příležitost poznat blíž naši činnost v hlavním městě - a začněte v Záběhlicích. Těšíme se na vás! 

 


Méně...
 
Zapojili jsme se do akce Ukliďme svět, ukliďme Česko

Zapojili jsme se do akce Ukliďme svět, ukliďme Česko

28.04.16

16. dubna se naši klienti a zaměstnanci z radotínského azylového domu připojili k dalším zdejším dobrovolníkům a vyrazili uklízet své okolí.


Více...
 
Zapojili jsme se do akce Ukliďme svět, ukliďme Česko

16. dubna se naši klienti a zaměstnanci z radotínského azylového domu připojili k dalším zdejším dobrovolníkům a vyrazili uklízet své okolí. Zamířili do lesa přilehlého k ulici K Cementárně a V Edenu, na vrch Homolka v Radotínském údolí a na skládku v ulici Javořická. Společnými silami vysbírali 1,5 kontejneru odpadků. Z toho se jim podařilo ještě 20 kg vytřídit. Všichni zúčastnění měli příjemný pocit z dobře vykonané práce a radost udělali jistě nejen přírodě, ale i ostatním radotínským spoluobčanům, kterým se tak bude v 16. městské pražské části lépe žít.  


Méně...
 
Budeme na NGO Marketu

Budeme na NGO Marketu

Přijďte se za námi podívat na tradiční veletrh neziskovek

25.04.16

Dozvíte se co je u nás nového, jak pomáháme potřebným, nebo jak můžete pomáhat s námi.


Více...
 
Budeme na NGO Marketu

Dozvíte se co je u nás nového, jak pomáháme potřebným, nebo jak můžete pomáhat s námi. Nebude chybět plackovačka, na které si budete moci vyrobit button/placku podle vlastního návrhu – tak fantazii sebou. Těšíme se na Vás!

 

Více informací o NGO Marketu zde


Méně...
 
Jak jsme v Praze zvládli zimní období

Jak jsme v Praze zvládli zimní období

21.04.16

Do mimořádných zimních opatření na území hlavního města jsme se opět zapojili několika činnostmi.


Více...
 
Jak jsme v Praze zvládli zimní období

Do mimořádných zimních opatření na území hlavního města jsme se opět zapojili několika činnostmi. Provozem Střediska pomoci Vackov, kde jsme od 16. listopadu 2015 do 31. března 2016, tedy za 137 dní, poskytli lidem bez domova 10 329 noclehů (z toho 1 934 krát ženám). V případě potřeby se ubytovaným dostalo i zdravotnické ošetření od mediků Lékařské fakulty. Bylo využito 68 krát.  

A od 1. prosince také otevřením denního centra U Bulhara i pro noční směny. Tam byli přijímáni lidé bez domova ve špatném fyzickém stavu. Taková situace nastala v 892 případech. Ve stejný den jsme zahájili rovněž i noční mobilní terénní službu. Průměrně 17x za noc, za celé období tedy 2 083 x, kontaktovali naši pracovníci člověka bez přístřeší. I tyto aktivity jsme ukončili 31. března. 


Méně...
 
Osudy/pohledem pokory s nadějí doputovaly do Brna

Osudy/pohledem pokory s nadějí doputovaly do Brna

Výstava fotografií lidí bez domova v největším univerzitním kampusu ČR

12.04.16

Kladete si někdy otázku, jak se to stane, že člověk skončí na ulici? 


Více...
 
Osudy/pohledem pokory s nadějí doputovaly do Brna

Kladete si někdy otázku, jak se to stane, že člověk skončí na ulici? A čím to je, že se mu nedaří z ní dostat? Snaží se dost, aby svoji situaci změnil? 

Možná vám odpoví pohled do tváří těchto lidí anebo jejich životní příběh, který si můžete přečíst. 

 

Výstava v jihomoravské metropoli se podařila opět ve spolupráci s IFMSA CŘ.  

 

Pražská pobočka NADĚJE pomáhá lidem bez domova už 25. rok. Zkuste jim dát naději i vy. 

Děkujeme!

 


Méně...