Praha

 
 

Pomoc lidem bez domova v Praze

POMÁHÁME LIDEM BEZ DOMOVA ŽÍT DŮSTOJNĚJŠÍ A BEZPEČNĚJŠÍ ŽIVOT.

 

Nabízíme ubytování v azylových domech a tréninkových bytech, přenocování v noclehárnách, jídlo a sprchu v nízkoprahových denních centrech, rozhovor se sociálním pracovníkem nebo psychologem, přímou pomoc v ulicích, zdravotní ošetření v ordinacích lékařů.

 

      

 

 

MÁME RÁDI PROJEKTY:

 

Logo NSLogo Místní místnímLogo Nejdřív doma    

 

 

POTŘEBUJETE VYUŽÍT NAŠE SLUŽBY?

Navštivte naše nízkoprahová denní centra nebo přijďte na stanoviště Mobilní sociální služby a proberte svou situaci se sociálním pracovníkem. Pokud potřebujete ubytování, obraťte se přímo na sociální pracovníky azylových domů (pro muže, pro ženy).

 

 

 

AKTUALITY

 
 
Děkujeme, že nás zásobujete!

Děkujeme, že nás zásobujete!

15.02.16

Brenntag CR s.r.o. a Kafe ve skříni. Co mají společného? Lidé bez domova jim nejsou lhostejní! 


Více...
 
Děkujeme, že nás zásobujete!

Brenntag CR s.r.o. a Kafe ve skříni. Co mají společného? Lidé bez domova jim nejsou lhostejní! 

 

Akční a netradiční Kavárna Kafe ve skříni, v čele s Rosťou a Míšou, pro nás koncem ledna uspořádala týdenní prodejní dobročinný bazar „2nd hand fashion week“ s módní mini show včetně tomboly v závěru. Nastřádala tak pro naše klienty z nízkoprahových denních center Bolzanova a U Bulhara spoustu užitečného oblečení a ještě věnovala část výtěžku z prodeje tombolových lístků. 

 

Firma Brenntag pro nás zase začátkem února vyhlásila mezi svými zaměstnanci sbírku ošacení, hygienických potřeb a trvanlivých potravin. Dva naši pracovníci přímo na místě informovali zájemce o službách NADĚJE a věci odebírali. A sešla se jich pěkná kopa. Výtěžek je určený pro náš terénní program, to znamená, že všechno bude rozděleno mezi lidi bez domova přímo na ulici. 

 

Moc děkujeme za tyto nápadité počiny a účinnou pomoc!

 

Fotogalerie (fotoarchiv NADĚJE a Kafe ve skříni)


Méně...
 
Bezdomovecká bašta od AMBIENTE

Bezdomovecká bašta od AMBIENTE

09.02.16

Na konci ledna překvapil klienty u denního centra pro lidi bez domova výborný oběd v gurmánském stylu.


Více...
 
Bezdomovecká bašta od AMBIENTE

Na konci ledna překvapil klienty u denního centra pro lidi bez domova výborný oběd v gurmánském stylu.

Zaměstnanci WHITE CIRCUS CATERING provozovaného pod taktovkou konceptu restaurací Ambiente se rozhodli udělat něco příjemného a užitečného pro lidi v nouzi. K tomuto kroku si vybrali naše nízkoprahové denní centrum v Praze v ulici U Bulhara a připravili před ním pod plátěnou střechou party stanu lákavé občerstvení ve formě rautu.

Dopolední přípravy probíhaly v profesionální atmosféře a s plným nasazením skvěle sladěného týmu. Je jedno, zda připravujete jídlo pro ples „smetánky“ nebo lidi z ulice – výsledek musí být vždy dokonale chuťově vyvážený.

Hodinu po poledni se klientům našeho střediska naskytl báječný pohled na dokonale připravené jídlo. Menu se skládalo z bramborové polévky a hamburgeru s pečivem. K doladění chuťového zážitku se nabízela káva a čaje různých příchutí, ovoce a dezert. Aby všech dobrot nebylo málo, dostali ještě klienti k večeři hutnou polévku.

V tento den bylo mrazivo, a tak si naši klienti velmi pochvalovali kvalitní servis a teplé jídlo, které je zahřálo. Při obědě bylo vydáno tři sta porcí menu a večer si na polévce pochutnalo sto padesát lidí bez domova. Zaměstnancům, kteří celý raut připravili, patří za jejich nasazení, ochotu a přívětivost velký dík.

 

Jaroslava Daško Zemanová

vedoucí nízkoprahového centra

 

Fotogalerie


Méně...
 
Sbírat pro nás nemusíte jen oblečení

Sbírat pro nás nemusíte jen oblečení

25.01.16

Budeme vděční rovněž za hygienické potřeby, deky a spacáky a také za potraviny.


Více...
 
Sbírat pro nás nemusíte jen oblečení

Budeme vděční rovněž za hygienické potřeby, deky a spacáky a také za potraviny. Posledně jmenované pro nás shromáždili i zaměstnanci Four Seasons Hotel Prague. 

 

Při firemním večírku vybírali potraviny jako symbolické vstupné. Ovšem takový balík cukru má k symbolické drobnosti daleko, že? Vážíme si štědrosti dárců a za všechny potraviny srdečně děkujeme!


Méně...
 
Vánoce jsou za námi, ale zima v plném proudu

Vánoce jsou za námi, ale zima v plném proudu

20.01.16

Co obojí znamená pro lidi bez domova? Poslechněte si rozhovory a komentáře v Českém rozhlase.


Více...
 
Vánoce jsou za námi, ale zima v plném proudu

Co obojí znamená pro lidi bez domova? Poslechněte si rozhovory a komentáře v Českém rozhlase.


Na Štědrý den byl svátečním hostem Radiožurnálu emeritní ředitel NADĚJE pan Ilja Hradecký. Řeč byla nejen o Vánocích, ale i o pohledu české společnosti na lidi bez domova.
http://www.rozhlas.cz/radiozurnal/host/_zprava/jen-v-praze-travi-vanoce-2-tisice-bezdomovcu-staci-udelat-zivotni-chybu-a-jste-na-ulici-popisuje-ilja-hradecky-z-nadeje--1567321

 

O lidech bez domova se na Štědrý den mluvilo také ve speciálu Radiofóra ČRo Plus. Jaké pomoci a od koho se jim dostává? Co se děje s těmi, kteří jsou často odkázáni na předražené a nevyhovující ubytovny? Jak těžké je pro ně dosáhnout na trvalejší bydlení? Hostem byl Aleš Strnad, vedoucí našeho terénního programu.

Poslouchejte v čase 12:10 - 13:00.
http://www.rozhlas.cz/plus/zaznamy#/2015-12-24/12

 

A o zimních opatřeních promluvila 5. ledna na ČRo Plus i radní pro sociální oblast MHMP Irena Ropková a Aleš Strnad, vedoucí našeho terénního programu. Vysílání od 13:10.
http://www.rozhlas.cz/plus/zaznamy#/2016-01-05/13

 

Děkujeme všem dárcům, dobrovolníkům i zaměstnancům, kteří se zasloužili o skutečně štědrou a radostnou oslavu Vánoc v pražské NADĚJI. V nízkoprahových centrech Bolzanova a U Bulhara jsme připravili sváteční tabuli s praktickým dárkem pro 280 klientů. V našich azylových domech a noclehárnách prožilo Štědrý den a večer 185 lidí bez domova. Pohoštění tvořil kuřecí vývar, smažený řízek s bramborovým salátem a cukroví.


Prosíme, neustávejte v pomoci lidem bez domova skrze NADĚJI v Praze i v ostatních městech České republiky. Potřebujeme finanční i materiální podporu. Z věcných darů vítáme oblečení, potraviny, hygienické potřeby, deky a spacáky.
Děkujeme!


Méně...
 
Mladí lidé pomáhají. Děkujeme!

Mladí lidé pomáhají. Děkujeme!

13.01.16

Děkujeme Dylan, jejím spolužákům a studentským koordinátorům z VŠE za velmi užitečný dar hygienických potřeb.  Dylan, studentka z


Více...
 
Mladí lidé pomáhají. Děkujeme!

Děkujeme Dylan, jejím spolužákům a studentským koordinátorům z VŠE za velmi užitečný dar hygienických potřeb.
 
Dylan, studentka z Ameriky, navštívila v rámci výuky naše denní centrum U Bulhara. Bída lidí bez domova ji nenechala chladnou. Uspořádala ve škole sbírku a s kolegy nám výtěžek 1. prosince předali.   
Moci se umýt, vyčistit zuby, ošetřit pleť krémem... pro nás samozřejmost, pro lidi bez domova ne. I když se snažíme jim to všechno také zajistit, není to snadné. Děkujeme Dylan a dalším mladým lidem za účinnou pomoc. A za milou návštěvu. 

 

Fotogalerie


Méně...
 
Ohlédnutí za adventní beneficí

Ohlédnutí za adventní beneficí

Spojení krásného s užitečným přineslo další prostředky do projektu Nejdřív střecha

12.01.16

V předvánočním čase jsme v Praze pořádali Benefiční večer pro lidi bez domova. 


Více...
 
Ohlédnutí za adventní beneficí

V předvánočním čase jsme v Praze pořádali Benefiční večer pro lidi bez domova. Uskutečnil se v kostele Československé církve husitské v Praze Holešovicích.

 

Srdečně děkujeme operní pěvkyni Aleně Žákové, že benefici iniciovala a vystoupila společně s manželem Milošem Ježilem a přáteli: Ivanem Holešovským, Klárou Benedovou a Miloslavem Svobodou. Hudební doprovod zajistili Vítězslav Podrazil a Petr Tvrdek. 

 

Umělci nám připravili nezapomenutelný zážitek. Kdo si ho nechal ujít, může si ho vychutnat alespoň prostřednictvím videa, za které vděčíme paní Štefce Schusové.

 

Krásný výtěžek 7 035 Kč bude využit v projektu Nejdřív střecha. Ten pomáhá lidem bez domova až dvěma měsíci bezplatného ubytování v azylových domech NADĚJE, včetně sociálního poradenství.

 

Krátce před benefičním večerem se nad bezdomovectvím a projektem samotným zamýšlel jeho iniciátor a podporovatel Vojtěch Sedláček v pořadu Evy Hůlkové -  Hovory Českého rozhlasu Plus. Poslechněte si ho na http://prehravac.rozhlas.cz/audio/3533526

 

Děkujeme všem, kteří se na této akci jakýmkoli způsobem podíleli!

 

Fotogalerie


Méně...