Praha

 
 

Pomoc lidem bez domova v Praze

POMÁHÁME LIDEM BEZ DOMOVA ŽÍT DŮSTOJNĚJŠÍ A BEZPEČNĚJŠÍ ŽIVOT.

 

Nabízíme ubytování v azylových domech a tréninkových bytech, přenocování v noclehárnách, jídlo a sprchu v nízkoprahových denních centrech, rozhovor se sociálním pracovníkem nebo psychologem, přímou pomoc v ulicích, zdravotní ošetření v ordinacích lékařů.

 

      

 

 

MÁME RÁDI PROJEKTY:

 

Logo NSLogo Místní místnímLogo Nejdřív doma    

 

 

POTŘEBUJETE VYUŽÍT NAŠE SLUŽBY?

Navštivte naše nízkoprahová denní centra nebo přijďte na stanoviště Mobilní sociální služby a proberte svou situaci se sociálním pracovníkem. Pokud potřebujete ubytování, obraťte se přímo na sociální pracovníky azylových domů (pro muže, pro ženy).

 

 

 

AKTUALITY

 
 
Gynekologická ambulance v Praze

Gynekologická ambulance v Praze

02.10.23

Gynekologická ambulance v novém kabátě! V naší gynekologické ambulanci v denním centru U Bulhara máme novou paní doktorku Terezu Hradeckou...


Více...
 
Gynekologická ambulance v Praze

Gynekologická ambulance v novém kabátě! V naší gynekologické ambulanci v denním centru U Bulhara máme novou paní doktorku Terezu Hradeckou.

 

Ordinuje jednou za dva týdny a provádí preventivní prohlídky, určuje těhotenství, poskytuje konzultace k hormonální antikoncepci, provádí ultrazvukové vyšetření a co je nejdůležitější – nově VYŠETŘUJE TĚHOTNÉ ŽENY. 

 

Pokud není v silách a možnostech naší ordinace se o pacientku postarat, paní doktorka se snaží zajistit následnou péči u jiného kolegy (např. těhotenskou poradnu, případně gynekologické zákroky).  

 

Budeme moc rádi, když se informace dostanou na ta správná místa. Náš nový leták ke stažení najdete na našem webu:

 

https://nadeje.cz/img-content/4/files/dokumenty/Ordinacni_dny_gynekologie.pdf

https://www.nadeje.cz/img-content/4/files/letaky/Ordinacni_dny_gynekologie.jpg

 

Těšíme se na nové pacientky. 

 

Leták gynekologická ambulance


Méně...
 
Mezinárodní den seniorů

Mezinárodní den seniorů

01.10.23

Dnes si připomínáme Mezinárodní den seniorů. Způsob života lidí bez domova (špatná strava, dlouhodobý pobyt na ulici, často nedostatečné oblečení, absence...


Více...
 
Mezinárodní den seniorů

Dnes si připomínáme Mezinárodní den seniorů. Způsob života lidí bez domova (špatná strava, dlouhodobý pobyt na ulici, často nedostatečné oblečení, absence podmínek pro dodržování hygieny, narušení rytmu aktivity a odpočinku) přináší zhoršený zdravotní stav po stránce fyzické i duševní. Ztráta sociálních vazeb zvyšuje míru stresového zatížení a psychického strádání.  

 

O tom, že bezdomovecká populace stárne, se mluví už několik let a je to patrné i z našeho grafu. Lidé, kteří žijí bez střechy nad hlavou mnoho let, se s přibývajícím věkem začnou potýkat s různými zdravotními obtížemi, psychického či fyzické rázu, a bez potřebné péče se neobejdou. Vedle sociálních služeb začnou potřebovat i ty zdravotní. Ale lůžek v domovech se zvláštním režimem je málo, pořadníky jsou přeplněné, a ne na všechny se časem dostane.  

 

NADĚJE v Praze nemá azylový dům/domov se zvláštním režimem, ale i tak se v kombinaci s naší ordinací praktického lékaře vždy snažíme lidem bez domova nad 65 let přinášet v rámci našich možností péči jako zdravotní tak sociální. 

 

I vy můžete být součástí pomoci: https://www.darujme.cz/projekt/1060

 

Děkujeme.

Graf stárnutí bezdomovecké populace


Méně...
 
Projekt Ulice pomáhá ulici na e-shopu NADĚJE

Projekt Ulice pomáhá ulici na e-shopu NADĚJE

29.09.23

Máme velkou radost, že se prodeji litografií a grafik tolik daří. Díky vám se prodejem těchto unikátních děl, které vznikly pro projekt Ulice pomáhá ulici, podařilo vybrat už 18.500 Kč...


Více...
 
Projekt Ulice pomáhá ulici na e-shopu NADĚJE

Máme velkou radost, že se prodeji litografií a grafik tolik daří. Díky vám se prodejem těchto unikátních děl, které vznikly pro projekt Ulice pomáhá ulici, podařilo vybrat už 18.500 Kč. Ty půjdou ve prospěch lidí bez domova, kteří přežívají ve veřejném prostoru, tedy do našich denních center a terénního programu. 

 

Podívejte se na náš e-shop a vyberte si i vy svou grafiku. Nejen že podpoříte lidi žijící na ulici, ale také vám bude doma nebo v kanceláři dělat parádu jedinečné dílo, nad kterým ulpí zrak nejednoho hosta. A v neposlední řadě – za chvíli nám výlohy v obchodech budou připomínat blížící se Vánoce, začněte je řešit včas třeba takovýmto originálním dárkem. 

 

Děkujeme všem, kteří se rozhodli nebo rozhodnou podpořit lidi bez domova v Praze tímto způsobem.

 

https://eshop.nadeje.cz/produkty/#ulice


Méně...
 
Výročí azylového domu v Záběhlicích

Výročí azylového domu v Záběhlicích

27.09.23

V roce 2002 jsme poprvé otevřeli dveře azylového domu v Záběhlicích, který začal sloužit jako útočiště pro staré a handicapované lidi bez domova...


Více...
 
Výročí azylového domu v Záběhlicích

V roce 2002 jsme poprvé otevřeli dveře azylového domu v Záběhlicích, který začal sloužit jako útočiště pro staré a handicapované lidi bez domova. Celý dům v letošním roce prochází rozsáhlou rekonstrukcí a my už se moc těšíme, až vám ukážeme výsledek.  

 

Lidé, kteří jsou zde ubytovaní, zde průměrně stráví okolo 250 dnů. Vždy se hned od začátku snažíme najít vhodné návazné bydlení. To jsou například domovy pro seniory, domy s pečovatelskou službou nebo tréninkové či sociální byty. Občas se naši klienti vrací zpět ke své rodině, se kterou se nám společně podařilo obnovit vztah. Máme radost, že až 70% našich klientům se výrazně zvýší kvalita života, a to nejen pobytem u nás, ale také po jeho ukončení. 

 

K 21. výročí přejeme azylovému domu i našim milým kolegům, aby se dařilo i nadále zlepšovat život starým a handicapovaným lidem a také, aby nové prostředí po rekonstrukci přineslo ještě větší zkvalitnění poskytovaných služeb.


Méně...
 
Restart Shop pomáhá

Restart Shop pomáhá

25.09.23

Projekt, který podporuje udržitelnost zdrojů a recyklaci, a jehož největším přínosem jsou tréninková pracovní místa pro lidi ohrožené sociálním vyloučením...


Více...
 
Restart Shop pomáhá

Projekt, který podporuje udržitelnost zdrojů a recyklaci, a jehož největším přínosem jsou tréninková pracovní místa pro lidi ohrožené sociálním vyloučením, pomáhá i našim klientům.

 

Děkujeme za množství krásného pánské a dámského oblečení, které v rámci našeho terénního programu putovalo těm nejpotřebnějším přímo do ulic.

 

Pokud máte doma módní pánské nebo dámské oblečení, hračky, potřeby pro čtyřnohé mazlíčky, drobnou elektroniku, sportovní vybavení či drobné bytové doplňky a dekorace, které již nepoužíváte, přineste je do Restart Shopu. Obchodu, kde nepotřebné věci dostávají nový smysl. 

 

Text: Jana Halámková, fundraiserka

 

Restart Shop pomáhá


Méně...
 
Den vzájemné pomoci na Žofíně

Den vzájemné pomoci na Žofíně

21.09.23

Včera jsme prezentovali naše služby v Paláci Žofín na Dni vzájemné pomoci, veletrhu sociálních služeb a neziskových organizací. Den to byl skutečně nabitý...


Více...
 
Den vzájemné pomoci na Žofíně

Včera jsme prezentovali naše služby v Paláci Žofín na Dni vzájemné pomoci, veletrhu sociálních služeb a neziskových organizací. Den to byl skutečně nabitý – výstavy, divadlo, zajímavé panelové diskuze, dětský koutek nebo ukázky práce složek integrovaného záchranného systému. Na závěr vystoupili skvělí The Tap Tap pod taktovkou Šimona Ornesta.  

 

Jsme moc rádi, že jsme mohli strávit příjemný den ve společnosti kolegů a kolegyň z jiných organizací a obohatit tak naše povědomí o síti neziskových organizací v Praze. Děkujeme Praze 1 za pozvání a také Potravinové bance za báječné občerstvení, které bylo k dispozici po celý den.

 

Těšíme se na další ročník.

 

Den vájemné pomoci

 

Den vájemné pomoci

 

Den vájemné pomoci


Méně...