Praha

 
 

Pomoc lidem bez domova v Praze

POMÁHÁME LIDEM BEZ DOMOVA ŽÍT DŮSTOJNĚJŠÍ A BEZPEČNĚJŠÍ ŽIVOT.

 

Nabízíme ubytování v azylových domech a tréninkových bytech, přenocování v noclehárnách, jídlo a sprchu v nízkoprahových denních centrech, rozhovor se sociálním pracovníkem nebo psychologem, přímou pomoc v ulicích, zdravotní ošetření v ordinacích lékařů.

 

      

 

 

MÁME RÁDI PROJEKTY:

 

Logo NSLogo Místní místnímLogo Nejdřív doma    

 

 

POTŘEBUJETE VYUŽÍT NAŠE SLUŽBY?

Navštivte naše nízkoprahová denní centra nebo přijďte na stanoviště Mobilní sociální služby a proberte svou situaci se sociálním pracovníkem. Pokud potřebujete ubytování, obraťte se přímo na sociální pracovníky azylových domů (pro muže, pro ženy).

 

 

 

AKTUALITY

 
 
Podpořte projekt NEJDŘÍV STŘECHA

Podpořte projekt NEJDŘÍV STŘECHA

při příležitosti dne dárcovství

19.11.18

Dne 27. listopadu probíhá po celém světě kampaň Giving Tuesday - největší svátek dárcovství


Více...
 
Podpořte projekt NEJDŘÍV STŘECHA

Dne 27. listopadu probíhá po celém světě kampaň Giving Tuesday - největší svátek dárcovství, který oslavuje chuť pomáhat a dělat dobré skutky. Zakladatel projektu Nejdřív střecha  Vojtěch Sedláček se rozhodl při této příležitosti založit dárcovskou výzvu a vybrat potřebných 229 229 korun, díky kterým bude během následujících 3 měsíců uhrazeno ubytování až 60 lidem bez domova.

 

Člověk na ulici bez prostředků je vždy zranitelný, ze sociálního pohledu dokonce zranitelný těžce. Je s podivem, v kolika případech poměrně malá pomoc stačí, aby nespadl do trvalého bezdomovectví, ale postavil se znovu na vlastní nohy," říká Vojtěch Sedláček.

 

https://www.darujme.cz/vyzva/1200663

Pomozte nám společně vybrat potřebné peníze. Ze srdce děkujeme! 

 

 

Výbor dobré vůle - Nadace Olgy Havlové (administrátor projektu)


 

 


Méně...
 
Darujte nohy v teple lidem bez domova

Darujte nohy v teple lidem bez domova

02.11.18

„To chce klid a nohy v teple,“ není od věci říci někomu, kdo je nastydlý a teče mu z nosu. Díky klidu a nohám v teple se totiž rychleji uzdravíme. A od nohou se právě také nejčastěji nachladíme. Lidem bez domova to hrozí tím spíš.


Více...
 
Darujte nohy v teple lidem bez domova

„To chce klid a nohy v teple,“ není od věci říci někomu, kdo je nastydlý a teče mu z nosu. Díky klidu a nohám v teple se totiž rychleji uzdravíme. A od nohou se právě také nejčastěji nachladíme. Lidem bez domova to hrozí tím spíš. A zvlášť v zimě, která už je za dveřmi. Takže aby se to nestalo, pomozte nám tomu předejít a DARUJTE NOHY V TEPLE


Za cílovou částku můžeme nakoupit 1000 párů ponožek a 500 párů bot. Nebo pořídit komplet jednoho páru bot + dvoje ponožky pro 1/3 z počtu 1 500 osob bez domova, kterým jsme schopni během zimního období poskytnout službu v denních centrech a na ulici.

 

Lidé bez domova potřebují vaši podporu – pomozte jim s námi zajistit nohy v teple, a tím i klid ke zvládání jejich nelehké situace.

DARUJI TEĎ

Děkujeme vám!


Méně...
 
Středisko NADĚJE U Bulhara slouží lidem bez domova již 11 let

Středisko NADĚJE U Bulhara slouží lidem bez domova již 11 let

01.11.18

Přesně na den před jedenácti lety, 1. listopadu 2007, jsme otevřeli Nízkoprahové denní centrum U Bulhara v Praze 2. Nízkoprahové znamená, že příchozím nejsou při vstupu kladeny žádné podmínky.


Více...
 
Středisko NADĚJE U Bulhara slouží lidem bez domova již 11 let

Přesně na den před jedenácti lety, 1. listopadu 2007, jsme otevřeli Nízkoprahové denní centrum U Bulhara v Praze 2. Nízkoprahové znamená, že příchozím nejsou při vstupu kladeny žádné podmínky.

 

Zdarma nabízíme stravu, hygienu, sociální a psychologické poradenství, zprostředkování noclehu. Mužům i ženám od 27 let. Od počátku je zde k dispozici i ordinace praktického lékaře. Postupně se přidala gynekologie, stomatologie a psychiatrie.

Toto středisko navazuje na službu denního centra, kterou jsme provozovali již od listopadu 1992 v Bolzanově ulici.

 

Zajímá vás, jak je středisko vytížené?

V jeden moment můžeme pomáhat až 80 lidem, denní kapacita je 350 osob.

Například v listopadu roku 2017 navštívilo středisko v průměru 184 osob denně.

Celkově za rok 2017 zde v denním průměru využilo možnost osprchovat se 42 osob bez domova a převléknout do čistého ošacení 23 lidí.

 

Lidé bez domova potřebují vaši podporu - Pomáhejte s námi!

Daruji teď

Děkujeme!

 

Nedávno jste se k nám mohli přijít podívat v Den otevřených dveří. Pro toho, kdo nestihl, máme alespoň malou ochutnávku

Virtuální prohlídka

 

 


Méně...
 
HLEDÁME DOBROVOLNÍKY

HLEDÁME DOBROVOLNÍKY

Ať je nás jako hrášků :)

21.10.18

MILÍ DOBROVOLNÍCI,

POMOZTE DOBRÉ VĚCI A ZAPOJTE SE S NADĚJÍ DO 6. ROČNÍKU NÁRODNÍ POTRAVINOVÉ SBÍRKY


Více...
 
HLEDÁME DOBROVOLNÍKY

MILÍ DOBROVOLNÍCI,

POMOZTE DOBRÉ VĚCI A ZAPOJTE SE S NADĚJÍ DO 6. ROČNÍKU NÁRODNÍ POTRAVINOVÉ SBÍRKY.

KONÁ SE V SOBOTU 10. LISTOPADU 2018, OD 8 DO 18 HODIN.

BUDEME ROZDÁVAT LETÁČKY, VYBÍRAT, TŘÍDIT A NAKLÁDAT DO AUT DAROVANÉ POTRAVINY.

 

VEŠKERÉ INFORMACE JSOU NA WWW.POTRAVINYPOMAHAJI.CZ

 

V OBCHODĚ:

GLOBUS NA ZLIČÍNĚ, SÁRSKÁ 5/133, PRAHA 5

 

PRO ÚČAST KONTAKTUJTE:

EVA KRŮTOVÁ, eva.krutova@nadeje.cz, 775 868 843

 

PŘILOŽTE S NÁMI RUKU K DOBRÉMU DÍLU

DĚKUJEME VÁM!


Méně...
 
Ženy bez domova mají již 14 let zázemí v NADĚJI

Ženy bez domova mají již 14 let zázemí v NADĚJI

18.10.18

V říjnu roku 2004 začal objekt NADĚJE v Rybalkově ulici 31 v Praze 10 fungovat jako azylový dům pro ženy. 


Více...
 
Ženy bez domova mají již 14 let zázemí v NADĚJI

V říjnu roku 2004 začal objekt NADĚJE v Rybalkově ulici 31 v Praze 10 fungovat jako azylový dům pro ženy. Není to sice výročí kulaté, ale stojí za to si ho připomenout. Ženy bez domova mají v mnohém těžší situaci než muži. Mezi našimi klienty je 22 procent žen. Azylový dům má kapacitu 40 míst a například během loňského roku poskytl pomoc 120 ženám.

I vy můžete společně s námi pomáhat a vykouzlit úsměv na tváři třeba právě ženám v nouzi.

Daruji teď

Děkujeme!


Méně...
 
17. říjen - Mezinárodní den za odstranění chudoby

17. říjen - Mezinárodní den za odstranění chudoby

17.10.18

Dnes si připomínáme Mezinárodní den za odstranění chudoby. Cílem tohoto dne je upozornit na situaci a zkušenosti lidí, kteří se potýkají s extrémní chudobou a sociálním vyloučením. 


Více...
 
17. říjen - Mezinárodní den za odstranění chudoby

Dnes si připomínáme Mezinárodní den za odstranění chudoby. Cílem tohoto dne je upozornit na situaci a zkušenosti lidí, kteří se potýkají s extrémní chudobou a sociálním vyloučením.  V letošním roce je kladen důraz na propojení extrémní chudoby s porušováním lidských práv. Lidem po celém světě, kteří jsou odsouzeni žít v chudobě a sociálním vyloučení, jsou nepřiměřeně často porušována jejich základní lidská práva a důstojnost.

Jedná se o velmi aktuální téma nejen v zemích třetího světa, ale i v Evropě. Stačí si pouze připomenout články z nedávné doby o kriminalizaci bezdomovectví v Maďarsku nebo některá témata poslední předvolební kampaně (např.  “Tramvaj není noclehárna” ). Je smutné, že máme stále potřebu využívat chudé lidi jako obětní beránky svých vlastních strachů a neúspěchů, a porušovat tak nejen jejich důstojnost, ale často i jejich základní lidská práva. Proč se raději nezaměříme na skutečná řešení jako je sociální bydlení, efektivnější systém vyplácení dávek pomoci v hmotné nouzi, problematiku dluhů a exekucí, a potírání a předcházení tzv. obchodu s chudobou?

Mottem Mezinárodního dne za odstranění chudoby roku 2018 je tato výzva: “Coming together with those furthest behind to build an inclusive world of universal respect for human rights and dignity”. Volně přeloženo jako: “Společně s těmi nejslabšími chceme vybudovat inklusivní svět, ve kterém panuje všeobecný respekt k lidským právům a důstojnosti.”

 

NADĚJE v  Praze pomáhá již 27 let lidem bez domova, tedy těm, kteří žijí v extrémní chudobě. Jen v letošním roce (k 16.10.2018) jsme každý den podpořili 448 lidí, ubytovali 154 osob a ošetřili 19 pacientů v ordinacích.

 

I Vy můžete podat pomocnou ruku potřebným a přispět na služby pro lidi bez domova

Daruji teď

Děkujeme!

 

Zdroje:

https://www.un.org/development/desa/socialperspectiveondevelopment/international-day-for-the-eradication-of-poverty-homepage/2018-2.html

 

http://www.osn.cz/mezinarodni-den-za-odstraneni-chudoby/

 

https://zpravy.idnes.cz/madarsko-bezdomovci-bezdomovectvi-zakaz-spani-na-ulici-orban-ustava-1ir-/zahranicni.aspx?c=A181011_153425_zahranicni_dtt


Méně...