Česká Třebová

 
 

Aktuality

 
 
Mikulášská  nadílka

Mikulášská nadílka

23.12.14

Naděje Česká Třebová uspořádala tradiční mikulášskou nadílku.


Více...
 
Mikulášská  nadílka

Mikulášská  nadílka

Naděje Česká Třebová uspořádala tradiční mikulášskou nadílku. Mikuláš, anděl a trojice čertů navštívili byty v domě Naděje a hodným dětem rozdali nadílku, kterou pro ně připravili jejich rodiče. Do celé akce se pod vedením Mikuláše zapojila mládež ze sídliště Borek a úkolu se zhostila na výbornou. Už se těším na další spolupráci s čerty a andělem.

                                                                                                           Jan Holub – Mikuláš


Méně...
 
Výlet do Prahy

Výlet do Prahy

22.10.14

V neděli 12.10. ráno bylo jsme vyrazili s dětmi na výlet do Prahy.


Více...
 
Výlet do Prahy

V neděli 12.10. ráno bylo před pobočkou NADĚJE v České Třebové živo. Skupinka 10 dětí se zde chystala na výlet do Prahy. Cesta vlakem utekla velmi rychle a hlavní město nás přivítalo skoro letním počasím. Přes Václavské náměstí jsme se dostali k Orloji, právě když odbíjela jedenáctá hodina. Poté jsme se pěšky a lanovkou přesunuli na Petřín. Zde jsem si pod rozhlednou odpočinuli. Naším dalším cílem byl Pražský hrad, tady jsem navštívili Svatovítskou katedrálu a  zhlédli střídání hradní stráže. Pozdě odpoledne jsme přes Karlův most zamířili k nádraží a v pořádku se vrátili domů. 

                                                                                           Jan Holub

                                                                                           Vedoucí pobočky


Méně...
 
Budoucí skautští vedoucí si získali děti z Borku

Budoucí skautští vedoucí si získali děti z Borku

29.08.14

Sdružení Gemini, organizační jednotka Junáka, svazu skautů a skautek, pořádalo opět v České Třebové část kurzu budoucích skautských


Více...
 
Budoucí skautští vedoucí si získali děti z Borku

Sdružení Gemini, organizační jednotka Junáka, svazu skautů a skautek, pořádalo opět v České Třebové část kurzu budoucích skautských vůdců. Více než dvě desítky adeptů na vedoucí z celé republiky připravily pro děti z vyloučené lokality Borek dny nabité různými zajímavými aktivitami.

Děti se mohly povozit na lodičkách, vystoupaly na rozhlednu na kozlovském vrchu a učily se např. pohybovat v lanovém bludišti. Vyzkoušely si malovat provázkem, přetahovat se lanem, "lovit ryby", rády zpívaly.

 

Vdělávací středisko Gemini je organizace s dlouholetými zkušenostmi s prací s dětmi a mládeží. Od ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy získalo akreditaci k provádění vzdělávacích programů pro další vzdělávání pedagogických pracovníků. Do „rodiny" jeho kurzů patří také Gemini, skautský kurz skládající se z vůdcovského kurzu Castor a instruktorského Pollux. „Pro účastníky kurzu je to důležitá praktická zkušenost, pro děti vítané zpestření konce letních prázdnin," říká Jan Holub, vedoucí pobočky NADĚJE v České Třebové. "Těšíme se zas napřesrok!", dodává. 

 

napsala: Martina Soukupová, s přispěním Šárky Mikulecké/Deník

ilustrační foto: Jan Holub, DiS.


Méně...
 
Nechte se pozvat na výjimečný film

Nechte se pozvat na výjimečný film

Účastníme se veřejné projekce 30.srpna 2014 v 17 hodin v sále zámecké jízdárny v Litomyšli

19.08.14
Není to tak dlouho, co jsem do aktualit zařadila informace o pozoruhodném českém filmu Cesta ven. A teď mám pro vás další
Více...
 
Nechte se pozvat na výjimečný film

Není to tak dlouho, co jsem do aktualit zařadila informace o pozoruhodném českém filmu Cesta ven. A teď mám pro vás další novinku. Účastníme se veřejné projekce 30.srpna 2014 v 17 hodin v sále zámecké jízdárny v Litomyšli. Poznamenejte si to a určitě přijďte. Čeká vás komentovaná prohlídka s autorem výstavy Danielem Peštou, promítání zmiňovaného filmu Cesta ven režiséra Petra Václava, společná debata a rozhovory s terénním pracovníkem a obyvateli sídliště Borek v České Třebové, kde NADĚJE v rámci dlouhodobé spolupráce s Městem Česká Třebová zajišťuje terénní programy, provozuje nízkoprahové zařízení pro děti a mládež a poskytuje správcovské a další služby. 

 

napsala: Martina Soukupová


Méně...
 
I was born in your bed /Daniel Pešta

I was born in your bed /Daniel Pešta

19.08.14

O životě Romů, přemýšlíme jako o něčem co je mimo naše bytí. Představme si však hypotetickou situaci obráceného osudu, tedy, že já se


Více...
 
I was born in your bed /Daniel Pešta

O životě Romů, přemýšlíme jako o něčem co je mimo naše bytí. Představme si však hypotetickou situaci obráceného osudu, tedy, že já se narodím jako Rom? 

 

Výstava multimediálního umělce pana Daniela Pešty v Zámecké jízdárně v Litomyšli. Výstava uvede velkoformátové videoarty, drobné malby, asambláže a další objekty. Stejnojmenný projekt se mezinárodní veřejnosti poprvé představil loni při příležitosti Bienále současného umění v Benátkách.

 

více na: http://www.danielpesta.com/i-was-born-in-your-bed-litomysl/

 

napsala: Martina Soukupová


Méně...
 
Prázdninový bowling

Prázdninový bowling

27.07.14

Prázdninové volno jsme využili k návštěvě bowlingu. S pomocí kolegyň z nízkoprahového zařízení pro děti a mládež jsme vybrali


Více...
 
Prázdninový bowling

 Prázdninové volno jsme využili k návštěvě bowlingu. S pomocí kolegyň z nízkoprahového zařízení pro děti a mládež jsme vybrali skupinku  dětí a vyrazili jsme. Po nezbytných instrukcích jak se to vlastně kutálí se všechny děti aktivně zapojily do hry. Zpočátku kuželky odolávaly, časté byly žlábky, ale každým dalším hodem se děti učily a postupně se jim dařilo kuželky trefovat. Všechny děti byly spokojené a už zjišťovaly kdy zase vyrazíme na bowling. 

Napsal: Jan Holub, DiS., vedoucí pobočky


Méně...