Vsetín

 
 

POSKYTUJEME SLUŽBY PRO LIDI S MENTÁLNÍM A KOMBINOVANÝM POSTIŽENÍM

Vsetínská pobočka poskytuje služby od roku 2002 přečtěte si více o její historii a současnosti.

Sledujte nás také na Facebooku.

 
 
MODRÝ DEN VE VSETÍNĚ

MODRÝ DEN VE VSETÍNĚ

26.03.19
 
Více...
 
MODRÝ DEN VE VSETÍNĚ

 

U příležitosti Světového dne porozumění autismu, který připadá na 2.dubna, se v průběhu celého měsíce, napříč republikou, konají nejrůznější kulturní a společenské akce. Zvýšit povědomí o životě lidí s autismem se rozhodlo i Město Vsetín společně s organizacemi a institucemi, které se podílejí na podpoře lidí s touto poruchou. Letošní kampaň se nese v duchu jednoduchého motta: Autismus? Respekt! a má značit postoj přijetí k této vývojové poruše, která má celosvětově neobvyklý vývoj.

Jednou z aktivit, která má poukázat na tuto problematiku, je výstava fotografií s názvem „(Ne)rozumím ti“, zachycující edukaci žáků s autismem. Vernisáž spojená s vystoupením žáků mateřské, základní a praktické školy ve Vsetíně proběhla  19.3. 2019 a bude k vidění v Zámku Vsetín až do 23.června 2019.

Svůj postoj ke sdílení solidarity dá najevo i Město Vsetín, které se v rozmezí 28. března do 7.dubna připojí k osvětové kampani „Česko svítí modře“, a to nasvícením vsetínského kostela. A proč má svítit právě modře? Modrá je barva komunikace, což je jedna z oblastí, se kterou mají lidé s autismem největší potíž. 

Modrými oděvy a doplňky lze podpořit i samotný den porozumění autismu, tedy 2. dubna, kdy od 10 hodin před budovou MÚ Vsetín proběhne krátký happening, během kterého bude veřejnosti představen význam a účel tohoto dne. Zároveň se zde pořadatelé pokusí o skupinové foto všech zúčastněných, jako o symbolickou podporu všem, kterých se téma autismus dotýká. Oblečením do modré barvy lze podpořit v tento den nejen osoby s autismem, ale i jejich rodiče, přátele, učitele a další pečující. Krátce po 14 hodině se do ulic Vsetína vydají žáci a studenti Základní, mateřské a Praktické školy Vsetín, rozdávající modré balónky jako další upozornění na toto téma.

Ke Dni porozumění autismu se již tradičně hlásí i vsetínská nemocnice, v jejíž budově naleznete, opět během celého měsíce dubna, informační materiály vztahující se k životu s autismem.

Stěžejní myšlenkou pořadatelů letošního ročníku kampaně, je změna osobního nastavení, které vede cestou porozumění a přijetí: "Autismus není volba, porozumění ano!"


Méně...
 
PODĚKOVÁNÍ

PODĚKOVÁNÍ

06.02.19

Velmi rádi bychom poděkovali Městu Vsetín, jež se podílí na dofinancování sociálních služeb, které poskytujeme občanům také tohoto


Více...
 
PODĚKOVÁNÍ

Velmi rádi bychom poděkovali Městu Vsetín, jež se podílí na dofinancování sociálních služeb, které poskytujeme občanům také tohoto města.

Děkujeme za podporu.


Méně...
 
Terapie pomáhají

Terapie pomáhají

21.01.19

Vsetínská Naděje uspěla v programu Nadačního fondu Tesco „Vy rozhodujete, my pomáháme“  a stala se jednou ze tří organizací,


Více...
 
Terapie pomáhají

Vsetínská Naděje uspěla v programu Nadačního fondu Tesco „Vy rozhodujete, my pomáháme“  a stala se jednou ze tří organizací, které můžete během svého nákupu v TESCO  Valašské Meziříčí a TESCO Zubří, podpořit. Za každý nákup dostanete hlasovací žeton, který můžete vhodit, dle vašeho výběru, do hlasovacího boxu. 

Hlasování probíhá od 21.1. do 17.2. 2019. Díky finanční podpoře mohou klienti denního stacionáře využívat soubor terapií  – muzikoterapii a canisterapii. Pokud se nám podaří oslovit největší počet zákazníků, terapie budou poskytnuty zdarma v průběhu půl roku celkem 14 lidem.

Všechny tyto aktivity umožňují klientům Naděje projevit jejich osobnost, naučit se novým věcem a naplit den smysluplnými aktivitami.

Děkujeme za vaše rozhodnutí.



Méně...
 
Benefiční dražba vynesla neuvěřitelných 73 000 Kč

Benefiční dražba vynesla neuvěřitelných 73 000 Kč

28.12.18

V Radegastovně U Lva se již druhým rokem konala benefice ve prospěch znevýhodněných lidí.


Více...
 
Benefiční dražba vynesla neuvěřitelných 73 000 Kč

Ve vsetínské Radegastovně U Lva se již druhým rokem pořádala benefice ve prospěch znevýhodněných lidí.

Letos se benefice nesla v duchu osobní asistence, kterou poskytuje vsetínská pobočka NADĚJE od roku 2010.

Do dražby byly vybrány výrobky klientů terapeutické dílny v Rokytnici a limitovaná série sportovních čepic. Role licitátora a autora hudebního doprovodu se ujal známý vsetínský umělec Bolek Vjaclovský. Všichni zúčastnění přispěli k jedinečné atmosféře večera, na kterém se díky velkorysé podpoře dražitelů podařilo vydražit neuvěřitelných 73 000 Kč.

Celý výtěžek poputuje na dofinancování služby osobní asistence, v rámci které za klienty jezdíme do jejich domácností, kde jim pomáháme s hygienou, chodem domácnosti, zajišťujeme jim doprovod k lékaři, na úřady, do zaměstnání atd. Díky této nepřetržité službě mohou lidé s hendikepem zůstat v domácím prostředí a žít plnohodnotný a důstojný život s možností běžných činností, přátelství i osobního růstu. Velké uznání patří Radegastovně U Lva, která umožnila konání benefiční dražby a která se na ní i výrazně podílela.

 

 

 


Méně...
 
Galavečer NADĚJE

Galavečer NADĚJE

28.11.18

23. října proběhl tradiční Galavečer NADĚJE, byť v tomto roce pod jiným názvem.


Více...
 
Galavečer NADĚJE

23. listopadu proběhl tradiční Galavečer NADĚJE Vsetín, byť v tomto roce pod jiným názvem. Letos byl tento večer určen zejména lidem využívajícím služeb NADĚJE Vsetín jako odměna za jejich úsilí a pokroky i jejich blízkým, kteří je podporují. Stejně patřil i všem pracovníkům a dobrovolníkům vsetínské NADĚJE jako ocenění za jejich celoroční práci.

Na pestrém programu slavnostního večera se podíleli například Be a Beast, kteří již v tomto roce NADĚJI podpořili výtěžkem z jejich extrémního závodu Jasenická klikovačka. Sympatická street workoutová skupina ze Vsetína předvedla dynamickou exhibici lahodící nejen ženskému oku. Zážitkem byl i motýlí tanec ShantiDance, kouzelnou atmosféru při něm dokreslovala led světla na kostýmech tanečnic. Ke stálicím na slavnostních večerech NADĚJE patří Tancklub Vsetín, který předvedl nejen skvělé vystoupení, ale zároveň přispěl i výukou tance, do níž se mnozí s radostí zapojili. O hudbu se postaral Jiří Kura, který známými hity roztančil celý sál Zámku Vsetín. Milou vzpomínkou na tento večer budou vtipné fotky z foto koutku pana Partika.

Pro mnohé z nás proběhl jeden z řady příjemných slavnostních večerů, pro jiné nezapomenutelný zážitek. Právě to je často rozdíl mezi životy zdravých lidí a lidí se zdravotním hendikepem. Možnost bavit se, zatančit si, shlédnout program není samozřejmostí, jak se může zdát.

Díky materiálním darům od téměř padesáti různých společností, firem a soukromých osob byla pro návštěvníky přichystána bohatá tombola. Ti, co se rozhodli tento slavnostní večer NADĚJE podpořit, nám dali najevo, že jim život zdravotně znevýhodněných osob není lhostejný.

Od srdce všem děkujeme za podporu:

 

HB real, Vsetín

COLEMAN S.I., Vsetín

Holendr – pivovar, Valašské Meziříčí

Knedlovo řeznictví, Valašské Meziříčí

Pekárna Střelná, Vsetín

Machač, řeznictví a uzenářství, Hodslavice

Pekárna Anežka, Nový Jičín

Řeznictví a uzenářství Jan Černocký, Vsetín

Josef Filák, řeznictví a uzenářství, Horní Lideč

Květinářství Speciál ve Vsacanu, Vsetín

HM Ogaři, Malá Bystřice

Knihovna Vsetín

Elipse, Vsetín

Večerka v Uličce, Valašské Meziříčí

DK Vsetín

L´aroma, Vsetín

Photo By Džejna, Valašské Meziříčí

Cyrilovo pekařství, Hrachovec

Klenoty Morion, Vsetín

Keramika Dub, Valašské Meziříčí

Železářství Kumbár, Vsetín

Obchůdek U Jany, Valašské Meziříčí

Knihy a učebnice, Pavel Kalouš, Vsetín

Pohodové svíčky, Vsetín

Vinopolis, Valašské Meziříčí

Lagoon Foto, Vsetín

Block, Valašské Meziříčí

Dareband, Vsetín

Agentura Aura, Valašské Meziříčí

Fashion H textil, Vsetín

Robe, Valašské Meziříčí

Elipse, Vsetín

Schwarz trade, Valašské Meziříčí

Denní bar Na Pančave, Vsetín

MVDr. Zdeněk Lysý

Vše pro dům a zahradu, Poličná

Aeroteam, Vsetín

Lucie Redlová, Valašské Meziříčí

Živý krámek, Vsetín

Caffe Tucan, Valašské Meziříčí

Papírnictví Stanislav Olšák, Vsetín

Domácí potřeby, Valašské Meziříčí

Zuzana Valová, Kadeřnictví Sen, Vsetín

Bistro Krmítko, Valašské Meziříčí

Nehtové studio Zuzi, Vsetín

Pavla Hrušková, masáže, Vsetín


Méně...
 
Zahrada Naděje v Rokytnici - další etapa ukončena!

Zahrada Naděje v Rokytnici - další etapa ukončena!

17.11.18

Posledním říjnovým dnem byla uzavřena jedna etapa projektu, který si vzal za cíl vytvořit v okrajové části Vsetína relaxační zónu


Více...
 
Zahrada Naděje v Rokytnici - další etapa ukončena!

Posledním říjnovým dnem byla uzavřena jedna etapa projektu, který si vzal za cíl vytvořit v okrajové části Vsetína relaxační zónu a komunitní prostor pro setkávání lidí napříč generacemi, lidí s hendikepem i bez něj.  

Na zahradě terapeutické dílny v Rokytnici postupně vznikly pastviny pro ovce a zeleninové záhony na permakulturních principech, které slouží k tréninku pracovních programů našich klientů. Od letošního jara jsme zapracovali na opravě a vybudování nového oplocení, výstavbě příbytků pro zvířata, skladovacích prostor a zpevnění břehů. Jde zde vidět kus práce, na které se podílíme společně s klienty, ale i dobrovolníky.

Na zahradě terapeutické dílny v Rokytnici jsme přivítali milou návštěvu z již spřátelené mateřské školy a zástupce organizací, díky kterým se nám to vše podařilo zrealizovat.

Dětem i sponzorům jsme přiblížili činnost sociální služby, zapojili je do péče o zvířata i podzimní výzdoby rokytnické zahrady. Počasí nemohlo být v tomto ročním období lepší a my si budeme přát, aby se nám i nadále dařilo plnit sen o místu pro všechny, kteří se snaží porozumět si navzájem a hledat společné cesty.

Chtěli bychom poděkovat všem, kteří nám s další etapou našeho projektu Zahrady Naděje pomohli:

DM drogerie

Austin Detonator s.r.o.

Město Vsetín


Méně...