Vsetín

 
 

POSKYTUJEME SLUŽBY PRO LIDI S MENTÁLNÍM A KOMBINOVANÝM POSTIŽENÍM

Vsetínská pobočka poskytuje služby od roku 2002 přečtěte si více o její historii a současnosti.

Sledujte nás také na Facebooku.

 
 
Jasenická Klikovačka 2018

Jasenická Klikovačka 2018

Jasenická Klikovačka 2018 je extrémní závod, který posouvá hranice vlastních možností.

05.10.18

Organizátoři této akce, vsetínští Be a Beast, se navíc rozhodli pomoct lidem se zdravotním postižením. Výtěžek ze startovného bude


Více...
 
Jasenická Klikovačka 2018

Organizátoři této akce, vsetínský team Be a Beast se navíc rozhodli pomoct lidem se zdravotním postižením. Výtěžek ze startovného bude tak směrován na dofinancování canisterapie ve vsetínském denním stacionáři Naděje na Sychrově.

Jasenická Klikovačka ve Vsetíně již tuto sobotu 6.10.2018 od 9 hod v místní části Luh (u cyklostezky)

Všem sportovcům přejeme hodně sil, skvělé počasí a od nás z Naděje obrovský dík za jejich podporu!

 


Méně...
 
TÝDEN S NADĚJÍ 2018

TÝDEN S NADĚJÍ 2018

Mise splněna

24.09.18

Celý uplynulý týden patřil akci Týden s NADĚJÍ, kterou připravila vsetínská pobočka. Úkol pro nás všechny,


Více...
 
TÝDEN S NADĚJÍ 2018

Celý uplynulý týden patřil akci Týden s NADĚJÍ, kterou připravila vsetínská pobočka. Úkol pro nás všechny, kteří jsme se na akci podíleli, zněl jasně: „Napříč generacemi poukázat na skutečnost, že lidé s mentálním a kombinovaným postižením nepotřebují soucit, ale náš respekt a přijetí.“


Slovo "naděje" během jednoho týdne zaznělo určitě více jak tisíckrát. Mluvilo se, diskutovalo, četlo, psalo i poslouchalo. Nechali jsme veřejnost nahlédnout do našich služeb, představili filmy o tématech lidí s hendikepem a spustili mobilní aplikaci Pomáhej pohybem. Uspořádali jsme řadu workshopů, koncertů a divadelních představení a pokřtili nový videospot o sociálních službách vsetínské NADĚJE.

Naše počínání už přineslo první ovoce. Pracujeme na rozvoji spolupráce se vsetínskými školkami a školami formou edukačních programů a společných aktivit. Rádi bychom tak našli cestu k propojení obou světů - toho s  hendikepem a toho bez něj. 

Všichni, kteří se jakoukoliv formou zapojili do Týdne s NADĚJÍ - ať už to byla podpora nákupem kabelky, výrobků z dílny nebo účastí na některé z mnoha akcí - pomohli NADĚJI dostat se do povědomí lidí a zase se o kousek přiblížit cíli, kterým je odstraňování předsudků a rovnoprávný postoj k lidem s mentálním hendikepem.

Po týdnu představování, debat, hledání vzájemné spolupráce a možných cest vedoucích k odstraňování bariér vidíme, že mise NADĚJE byla splněna!


Přidruženou hodnotou bylo posunutí hranic každého z nás v NADĚJI. S trochou nadsázky můžeme říci, že Týden s NADĚJÍ byla neplánovaně zároveň naše teambuildingová akce, která posílila naši sounáležitost, loajalitu i komunikaci a vedla ke zjištění, že jsme schopni zvládnout víc, než si myslíme.

Možná, že během celého týdne nebylo vše dokonalé, ale bylo to od nás všech od srdce. Slovy patrona vsetínské NADĚJE, charismatického Františka Segrada: „V životě lidském je naděje někdy to poslední, co zbývá. Ale vsetínská NADĚJE dává hodně lidem možnost znovu zařadit se do života. A proto jim držme palce!“

My vám za tuto podporu moc děkujeme! Byl to úžasný týden - Týden s NADĚJÍ 2018.

 

Děkujeme všem, kteří nám pomohli:

Tým NADĚJE Vsetín a Otrokovice s týmem dobrovolníků

Dům kultury Vsetín

Kino Vatra Vsetín

Divadlo v Lidovém domě Vsetín

Alcedo Vsetín

Metrostav

Večerka V Uličce Valašské Meziříčí

Marek Bednařík

HM OGAŘI, s.r.o.

Malování na obličej Valašsko

ZUŠ Vsetín – divadelní obor

Rytmus pro život

Lucie Redlová & Garde

Dareband

Céline Bossu

Jinan music

Docuku

Boca Fuego

Roman Šterba - ROLAY

Reklamní agentura GD3D

Týden s NADĚJÍ proběhl ve spolupráci s Městem Vsetín a pod záštitou starosty Města Vsetína ve dnech 17. – 21. 9. 2018.

Odkazy na youtube:

 

https://www.youtube.com/watch?v=oVWixBXWIa4&feature=player_embedded

 

https://www.youtube.com/watch?v=Y8898fXvFh8&t

 


Méně...
 
DETEKTIV DOWN - FILMOVÁ PROJEKCE V RÁMCI TÝDNE S NADĚJÍ V KINĚ VATRA

DETEKTIV DOWN - FILMOVÁ PROJEKCE V RÁMCI TÝDNE S NADĚJÍ V KINĚ VATRA

11.09.18

Nikdo nevěří, že Robert, postižený Downovým syndromem, může vůbec něčeho v detektivní branži dosáhnout. Po zmizení legendárního


Více...
 
DETEKTIV DOWN - FILMOVÁ PROJEKCE V RÁMCI TÝDNE S NADĚJÍ V KINĚ VATRA

Nikdo nevěří, že Robert, postižený Downovým syndromem, může vůbec něčeho v detektivní branži dosáhnout. Po zmizení legendárního bruslaře si příbuzní vyberou právě Roberta. Potřebují totiž pokud možno co nejvíce neschopného detektiva, a to jen proto, aby uklidnili senilní babičku. Na takový úkol jim Robert připadá jako ideální týpek. Ale když jim předvede svůj způsob vyšetřování, jsou hodně překvapení. Má svoji metodu, která spočívá v tom, že se vžije do zmizelého a pokračuje v jeho životě od okamžiku, kdy se ztratil. Zjistí tak, že pohřešovaný byl ve své rodině vystaven nedostatku lásky a že se z něj stal podvodník s vážnými problémy s alkoholem, který také prodává svým zákazníkům vakuové pumpy pro zlepšení erekce a krém na zvětšení prsů. Čím bizarnějších rozměrů Robertovo pátrání po Olavovi nabírá, tím více se ukazuje, že zdaleka není tak hloupý, jak by se mohlo zdát.

 

Sympatický snímek promítá kino Vatra ve Vsetíně ve čtvrtek 20. 9. 2018 od 17 hod v rámci akce Týden s Nadějí. Film je v původním znění s titulky, ale speciálně pro akci Týden s Nadějí bude vybaven rychlodabingem. 

 http://www.kinovatra.cz/event/259271/detektiv-down


Méně...
 
BENEFIČNÍ DIVADELNÍ PŘEDSTAVENÍ PRO NADĚJI

BENEFIČNÍ DIVADELNÍ PŘEDSTAVENÍ PRO NADĚJI

Divadlo v Lidovém domě Vsetín hraje pro Naději

09.09.18

Herci vsetínského Divadla v Lidovém domě se v rámci akce Týden s Nadějí rozhodli uspořádat benefiční divadelní představení,


Více...
 
BENEFIČNÍ DIVADELNÍ PŘEDSTAVENÍ PRO NADĚJI

Herci vsetínského Divadla v Lidovém domě se v rámci akce Týden s Nadějí rozhodli uspořádat benefiční divadelní představení, jehož výtěžek bude věnován vsetínské pobočce Naděje.

Prostřednictvím divadelní hry Přelet nad Kukaččím hnízdem autora Kena Keseyho nahlédneme do psychiatrické kliniky, která se pro pacienty stává jakýmsi vězením, z něhož  není úniku a kde jsou pacienti ovládáni despotickou vrchní sestrou. Dramatický příběh vypráví o zneužití moci, manipulaci s lidským vědomím, o strachu i touze vzdorovat nátlaku a o léčení vlastních komplexů týráním slabších.

Benefiční divadelní představení se uskuteční v zajímavých prostorách bývalé obchodní pasáže pod hotelem Vsacan ve čtvrtek 20. 9. 2018 od 18.00 hodin. Předprodej vstupenek probíhá v Trafice Vsacan, kde mají otevřeno od pondělí do pátku, od 7 do 17 hodin. Jste srdečně zváni.

 


Méně...
 
TÝDEN S NADĚJÍ 2018

TÝDEN S NADĚJÍ 2018

Benefiční akce pro celou rodinu.

01.09.18
 
Více...
 
TÝDEN S NADĚJÍ 2018

 

Týden s Nadějí 2018? To bude 5 dnů, během kterých se můžete seznámit s problematikou sociálního a pracovního začleňování lidí s mentálním a kombinovaným postižením do běžného života.  Smyslem akce je neotřelým způsobem dosáhnout osvěty a vzdělávání široké veřejnosti v této problematice.

Začátek Týdne s Nadějí bude určen představení dvou provozoven vsetínské pobočky Naděje. Pondělí 17. 9. bude patřit dni otevřených dveří v denním stacionáři na Sychrově, který proběhne interaktivní formou. Dopolední blok bude věnován žákům vsetínských základních škol, odpoledne veřejnosti. Zájemci se mohou dozvědět, jak se lidem s hendikepem žije a jaké mají potřeby, ale také, jak s nimi jednat. Během jízdy na invalidním vozíku si mohou vyzkoušet, jakým každodenním nástrahám musí čelit osoby na něm upoutané.

Druhá provozovna, sociálně terapeutická dílna v Rokytnici, otevře své dveře o den později. Vzhledem k tomu, že bychom chtěli oslovit všechny generace, v úterý 18. 9. bude v rámci terapeutické dílny přichystáno pro děti z mateřské školy krátké divadelní představení žáků vsetínské ZUŠ. Odpoledne bude na prohlídku prostor terapeutické dílny pozvána veřejnost. I formou work shopu se můžete dovědět, jakými činnostmi se klienti dílny zabývají.  Zájemci si budou moci vyzkoušet výrobu potisku textilu technikou linorytu, ale i shlédnout další divadelní představení vsetínské ZUŠ, které proběhne v zahradní klidové zóně terapeutické dílny.

Týden s Nadějí se ve středu 19. 9. přesune do centra města, kde v kině Vatra proběhne slavnostní zahájení této akce, na kterém mimo jiné bude veřejnosti poprvé představen právě vznikající video spot o aktivitách vsetínské pobočky Naděje. Za podpory cimbálové muziky Valašsko začne na Náměstí Svobody již tradiční kabelkový jarmark, na kterém si všichni ti, kteří touží po novém módním doplňku nebo jen zkrátka chtějí pomoci lidem s hendikepem, si mohou pořídit kabelku s historií. Podvečer bude patřit oblíbenému vědomostnímu kvízu v klubu Tři opice.

Osvětový program bude připraven i pro studenty vsetínských středních škol, pro které bude připravena projekce filmů z festivalu Mental power.

Předposlední den, čtvrtek 20. 9. bude vymezen benefiční akci, která pravděpodobně naposled v historii proběhne v pasáži hotelu Vsacan. O mimořádný zážitek se postarají členové ochotnického spolku Divadla v Lidovém domě, s úspěšným představením „Přelet nad kukaččím hnízdem“. Další cennou podporou města Vsetína je zařazení norského filmu „Detektiv Down“ do programové nabídky kina Vsacan. Abychom vyšli vstříc všem, bude sympatický snímek, jehož hlavní hrdina je osoba s hendikepem, ojediněle opatřen českým rychlodabingem.

Páteční odpoledne, kterým bude akce finišovat, bude patřit představení vsetínských zájmových dětských skupin a doprovodnému programu, jehož náplní bude jízda na invalidních vozících, ale i skákání přes švihadla a zejména malými dětmi oblíbené malování na obličej. Určitě bychom chtěli všechny bez rozdílu věku pozvat na bubenický work shop Rytmus pro život. Společně vybubnovaná energie by nám měla připomenout, že každý jednotlivec je nedílnou součástí komunity.

Vsetínskou pobočku Naděje se rozhodlo podpořit i řada hudebních interpretů, kteří zajistí další program v několikahodinovém multižánrovém pásmu. Hudební scénu zastoupí Dareband, Jinan music, Lucie Redlová&Garde, Celboss a Docuku. Samotný závěr Týdne s Nadějí bude patřit ohňové show skupiny Boca Fuego.

Bez podpory města, ostatních organizací a účinkujících by letošní Týden s Nadějí nebylo možné zrealizovat a tak přáním a vůbec ne tajným je, co nejefektivněji a napříč generacemi, upozornit na fakt, že lidé s mentálním, kombinovaným a tělesným postižením, jsou nedílnou součástí našeho života a nepotřebují náš soucit nebo lhostejnost, ale respekt a přijetí.

Týden s Nadějí pořádá vsetínská pobočka Naděje, za podpory Zlínského kraje a Nadace Život umělce a pod záštitou starosty Města Vsetína ve dnech 17. 9. – 21. 9. 2018.

 


Méně...
 
Benefiční hudební festival pro NADĚJI

Benefiční hudební festival pro NADĚJI

22.05.17

Skvělé kapely, sympatická akce a NAVÍC benefice pro lidi s hendikepem.


Více...
 
Benefiční hudební festival pro NADĚJI

Liptálské SLŮNĚNÍ to budou skvělé kapely, sympatická akce ale hlavně benefice pro lidi s hendikepem. Výtěžek tohoto festivalu bude věnován vsetínské pobočce NADĚJE. Přijďte si to užít 23. června 2017 do Liptálu!


Méně...