Vsetín

 
 

POSKYTUJEME SLUŽBY PRO LIDI S MENTÁLNÍM A KOMBINOVANÝM POSTIŽENÍM

Vsetínská pobočka poskytuje služby od roku 2002 přečtěte si více o její historii a současnosti.

Sledujte nás také na Facebooku.

 
 

Staňte se naším kolegou/kolegyní. Aktuálně hledáme pracovníky na tyto pozice:


Více...
 

Staňte se naším kolegou/kolegyní. Aktuálně hledáme pracovníky na tyto pozice: 

Pracovní v sociálních službách - terénní služba

 

Nebo se zapojte a pomáhejte s námi jako dobrovolníci, podpořte naši činnost finančně, anebo navrhněte jinou formu spolupráce. Pište na j.nemcova@nadeje.cz  

 


Méně...
 
Co se nám v roce 2016 podařilo

Co se nám v roce 2016 podařilo

20.01.17

V NADĚJI, pobočce Vsetín jsme pomáhali 50 lidem s mentálním, tělesným a kombinovaným postižením. Zapojte se a pomáhejte s námi.


Více...
 
Co se nám v roce 2016 podařilo

Alespoň stručně o proběhlých změnách v roce 2016. V NADĚJI, pobočce Vsetín jsme pomáhali 50 lidem s mentálním, tělesným a kombinovaným postižením, což je o 7 podpořených lidí více, než v předchozím roce.

  • Inovovali jsme naše služby a vytvořili terapeutickou dílnu. Chceme tak u klientů našich služeb posilovat pracovní zkušenosti a dovednosti – pomoci získat a udržet si práci.
  • Podařilo se nám zaměstnat pro Naději, pobočku Vsetín, tři bývalé klienty našich služeb. Nyní jsou tito pracovníci v dlouhodobější adaptaci, do budoucna budou ideálně zaměstnáni mimo Naději, anebo budeme případně vytvářet pro tyto naše kolegy chráněné pracovní místa.
  • Rozšířili jsme kapacitu služby osobní asistence, nyní pomáháme stabilně dalším 3 lidem s postižením, kteří mohou díky tomu např. chodit do práce.
  • Po dvou letech se nám podařilo začít poskytovat ve Vsetíně nově terénní službu, která pomáhá lidem s postižením se osamostatňovat v bydlení, nebo si samostatné bydlení udržet.

Jestliže se chcete zapojit, pomáhejte s námi jako dobrovolníci, podpořte naši činnost finančně, anebo navrhněte jinou formu spolupráce. Pište na j.nemcova@nadeje.cz  

 

Nebo se staňte naším kolegou/kolegyní. Aktuálně hledáme pracovníky na tyto pozice: 

Pracovník v sociálních službách v denním stacionáři

Pracovní v sociálních službách - terénní služba

 


Méně...
 
Pozvání na Týden s NADĚJÍ

Pozvání na Týden s NADĚJÍ

13.10.16

Přijměte co nejsrdečnější pozvání na prodejní výstavu výrobků sociálně terapeutických dílen spojenou s filmovým festivalem.


Více...
 
Pozvání na Týden s NADĚJÍ

V týdnu od 17. října do 21. 10. 2016 se v prostorech kina Vatra ve Vsetíně uskuteční prodejní výstava výrobků sociálně terapeutických dílen NADĚJE a představení sociálních služeb pro lidi s handicapem NADĚJE Vsetín, Zlín, Otrokovice a Uherské Hradiště pod názvem Týden s NADĚJÍ.  Výstava je spojena s filmovým festivalem. Každý den je připraveno promítání vybraných filmů se sociální a environmentální tématikou – z festivalu JEDEN SVĚT a MENTALPOWER. K nejzajímavějším snímkům bezesporu bude patřit slovenský film Tak daleko, tak blízko. Tento snímek se natáčel 7 let a zaměřuje se na čtyři děti s poruchou autistického spektra a jejich rodiny, které o děti s každodenním náročným nasazením pečují. Snímek je založen na zachycení každodennosti a bezprostřednosti. Boří stereotypy smýšlení o lidech s tímto onemocněním. Zahájení celé akce bude v pondělí 17.10.2016 v 10.00 hod. vernišáží výstavy fotografií Lucie Tydlačkové, která dokumentuje vznik sociálně terapeutické dílny NADĚJE ve Vsetíně, osobním představím jednotlivých poboček a přijede i pojízdná kavárna NADĚJE Otrokovice.


Méně...
 
NADĚJE ve Vsetíně oslavila transformaci a patronem se stal František Segrado

NADĚJE ve Vsetíně oslavila transformaci a patronem se stal František Segrado

21.09.16

Od srpna 2016 funguje další sociálně terapeutická dílna NADĚJE. Vznikla z původního denního stacionáře. Smyslem této změny bylo reagovat na měnící se potřeby klientů stacionáře.


Více...
 
NADĚJE ve Vsetíně oslavila transformaci a patronem se stal František Segrado

Od srpna 2016 funguje další sociálně terapeutická dílna NADĚJE. Vznikla z původního denního stacionáře. Smyslem této změny bylo reagovat na měnící se potřeby klientů stacionáře, nabídnout jim nové příležitosti, zvýšit tak kvalitu jejich života. Je naším cílem, aby lidé, kteří mají potenciál získat v budoucnu zaměstnání, měli příležitost se na takový životní krok připravit, aby získali potřebné dovednosti.

 

Slavnostního otevření se zúčastnila řada významných hostů. Michal Berg, který moderoval celý den, předal slovo starostovi Jiřímu Čunkovi, místostarostce Simoně Hlaváčové a také evangelickému faráři Bronislavu Czudkovi, který hovořil o tom, jak moc je důležité se vzájemně setkávat, poznávat se a podporovat. I to je jedním z cílů služby, která se chce otevřít veřejnosti. „Mimo jiné plánujeme na zahradě otevřít herní zónu pro děti, minizoo, prostě prostor, kde by se zastavily například maminky s dětmi, kam by si lidé přišli odpočinout a třeba se i podívat na to, co se u nás děje,“ doplnila vedoucí pobočky Jitka Němcová.

 

Programy dílny reagují na individuální zaměření jejich klientů a nabízejí dovednosti, které mohou klienti následně uplatňovat v praxi: hospodář, řemeslník, výtvarník. Tkalcovské stavy, satinýrka, malířská paleta, záhony bylin, ohrada s ovcemi - to vše a mnoho dalšího v programech sociálně pracovní terapie slouží. Starost o zahradu se nese v duchu filozofie permakultury, o které měli návštěvníci příležitost se mnoho dozvědět od profesionála.

 

Den zpestřil písničkami Pavel Tabásek. Odpoledne přijel patron dílny. Únavu po koncertě v Praze nedával znát a postavil se za mikrofon. František Segrado zazpíval třeba Povstání mlh a krásných žen nebo Rozeznávám. Šlo velmi zřetelně rozeznat slzy něžného dojetí z  Františkova zpěvu, který umí přejít z jemných tónů do břitkého a moudrého humoru. Výjimečná služba, výjimečný patron. Přejeme tomuto projektu úspěchy, přejeme mu, aby naplňoval cíle, které si předsevzal.

 

Fotografie ze slavnostního otevření dílny naleznete zde


Méně...
 
Pozvánka na slavnostní otevření sociálně terapeutické dílny

Pozvánka na slavnostní otevření sociálně terapeutické dílny

13.09.16

Zveme všechny příznivce NADĚJE, pobočky Vsetín na slavnostní otevření nové terapeutické dílny pro lidi s mentálním postižením v Rokytnici.


Více...
 
Pozvánka na slavnostní otevření sociálně terapeutické dílny

 

 

Zveme všechny příznivce NADĚJE, pobočky Vsetín na slavnostní otevření nové terapeutické dílny pro lidi s mentálním postižením v Rokytnici. Přijďte v úterý 20. 9. 2016 od 10 do 14 hod. 

Připravili jsme výstavu fotografií, dozvíte se něco o permakultuře a taky slavnostně osadíme záhony. To vše za hudebního doprovodu a u dobré kávy z Café Naděje.

Budeme se těšit na viděnou s Vámi!

 


Méně...
 
Benefiční večer "Veselé vsetínské vozíčky"

Benefiční večer "Veselé vsetínské vozíčky"

22.11.15

V pátek 13. listopadu 2015 se uskutečnil v prostorách zámku Vsetín benefiční večer NADĚJE Vsetín „Veselé vsetínské vozíčky“.


Více...
 
Benefiční večer "Veselé vsetínské vozíčky"

 

 

V pátek 13. listopadu 2015 se uskutečnil v prostorách zámku Vsetín benefiční večer NADĚJE Vsetín „Veselé vsetínské vozíčky“. Již tradiční společné setkání uživatelů, rodin a všech přátel NADĚJE s příjemnou slavnostní atmosférou. 

 

Letošní ročník se nesl v duchu kouzel, tance a bubnování. Bohatý program celý večer doprovázela hudební skupina Remix.

 

Všichni přítomní si kromě cen z bohaté tomboly odnesli především dobrou náladu z příjemně stráveného večera.

 

Všem, kteří se na této krásné akci podíleli DĚKUJEME!

 

Fotografie z benefičního večera naleznete zde


Méně...