Vsetín

 
 

POSKYTUJEME SLUŽBY PRO LIDI S MENTÁLNÍM A KOMBINOVANÝM POSTIŽENÍM

Pobočka Vsetín poskytuje služby od roku 2002 přečtěte si více o její historii a současnosti.

Sledujte nás také na Facebooku nebo Instagramu.

 
 
Mobilní aplikace EPP - Pomáhej pohybem pomohla ve Vsetíně

Mobilní aplikace EPP - Pomáhej pohybem pomohla ve Vsetíně

23.04.19

Dovolte, abychom se s vámi podělili o skvělou zprávu!

 

 


Více...
 
Mobilní aplikace EPP - Pomáhej pohybem pomohla ve Vsetíně

 

 

Dovolte, abychom se s vámi podělili o skvělou zprávu.


Dnes jsme oficiálně a mírně slavnostně převzali osobní vůz Citroën Berllingo s bezbariérovou úpravou, který umožní důstojný přesun lidí využívající služeb denního stacionáře a osobní asistence. Se speciálně upraveným autem umožníme těmto lidem dělat vše, co patří k normálnímu životu. Cestovat za lékaři, na úřady  nebo jen tak - na výlety, za kulturou, za přírodou, za něčím, co je obohatí, rozveselí, vytrhne z každodenní rutiny a pomůže v nabrání nových sil.

 

To vše se podařilo díky výrazné podpoře Nadace ČEZ, která nám pomohla s odstraněním další bariéry mezi světem s hendikepem a bez něj. Velice si ceníme i podpory vás všech, kteří aktivně využívají mobilní aplikaci ČEZ „Pomáhej pohybem“. Projektů, které pomáhají potřebným a které můžete svým pohybem podpořit, je celá řada. Tak pokud ještě nemáte aplikaci ve svých mobilech naistalovánu, zvažte, jestli nepřišel ten správný čas. Pomoci může opravdu každý!


PS:

Naše nové auto není zas tak zcela nové, má drobné kosmetické vady, které ale na funkci nemají žádný vliv, a my věříme, že s ním najezdíme ještě spoustu kilometrů, usnadníme život a uděláme radost ještě hodně lidem.

 

 

      Ještě jednou děkujeme!              


Méně...
 
Veletrh neziskových organizací 2019

Veletrh neziskových organizací 2019

09.04.19

V pondělí 8. 4. proběhl v Novém Hrozenkově za krásného slunného dne Veletrh neziskových organizací. A vsetínská Naděje byla


Více...
 
Veletrh neziskových organizací 2019

V pondělí 8. 4. proběhl v Novém Hrozenkově za krásného slunného dne Veletrh neziskových organizací. A vsetínská Naděje byla jednou z nich.

Smyslem veletrhu bylo seznámit širokou veřejnost s organizacemi, které nabízejí pomocnou ruku nejrůznějším cílovým skupinám obyvatel Valašska a Horního Vsacka.

 

Návštěvníci mohli načerpat informace u stánků zaměřených na služby pro rodiny s dětmi, seniory nebo zdravotně hendikepované.

O dvanáct prezentovaných služeb se během dopoledne zajímali hlavně žáci z okolních základních škol, odpoledne se pak na plácek před kostelem průběžně zastavovala veřejnost zastoupena všemi generacemi. Všichni si mohli vyzkoušet kompenzační pomůcky, aktivity pro klienty s hendikepem, i zjistit, k čemu slouží například canisterapie nebo sociální autobus.

Kromě představení služeb  docházelo k neformálním, ale o to příjemnějším setkáním jednotlivých vystavovatelů a to bylo moc fajn. Už teď se těšíme na další ročník! 


Méně...
 
Autismus? Respekt!

Autismus? Respekt!

02.04.19

V rámci Světového dne porozumění autismu přinášíme jeden z pohledů rodičů dnes již dospělého dítěte s poruchou


Více...
 
Autismus? Respekt!

V rámci Světového dne porozumění autismu přinášíme jeden z pohledů rodičů, dnes již dospělého dítěte s poruchou autistického spektra. Snad i vás napadne spojení, které vyjadřuje náš postoj ke všem, kterých se tato vývojová porucha dotýká… Autismus? Respekt!

 

„Soužití s dítětem s postižením je těžké. Je plné zvratů, zmatků apod.

Péče o dítě s poruchou autistického spektra vyžaduje trpělivost, důslednost, odříkání a někdy i změnu profese či bydlení.

Máme pocity selhání, sebeobviňování.

Někdy bojujeme sami se sebou, bojujeme za dítě a to někdy i s nejbližší rodinou.

Na druhé straně, prožíváme chvíle štěstí, lásky, oslavujeme každý malý pokrok.

Učíme se žít s naším dítětem a ono s námi.

Naši lásku nám vrací, avšak po svém a svým vlastním způsobem, který je nefalešný, bezelstný, bezprostřední a čistý.

Dříve jsme na ulici, v obchodě nebo v čekárně u lékaře byli středem zájmu.

Vnímání veřejnosti a okolí k lidem s hendikepem se díky médiím a pořadům všeobecně zlepšilo.

Chování „ zdravých“ lidí k lidem s hendikepem se podle naší zkušenosti dělí na 3 skupiny – informované, neinformované a ty, kteří nechtějí vědět.

Jednou se mě psycholožka zeptala, jaký pozitivum spatřuji v tom, že mám dítě s postižením. V tom okamžiku jsem se na ní rozzlobila. Co na tom může být pozitivního?!

Pak jsem na to přišla. Moje dcera mě naučila trpělivosti, pokoře, empatii. Naučila mě radovat se z maličkostí.“

 


Méně...
 
MODRÝ DEN VE VSETÍNĚ

MODRÝ DEN VE VSETÍNĚ

26.03.19
 
Více...
 
MODRÝ DEN VE VSETÍNĚ

 

U příležitosti Světového dne porozumění autismu, který připadá na 2.dubna, se v průběhu celého měsíce, napříč republikou, konají nejrůznější kulturní a společenské akce. Zvýšit povědomí o životě lidí s autismem se rozhodlo i Město Vsetín společně s organizacemi a institucemi, které se podílejí na podpoře lidí s touto poruchou. Letošní kampaň se nese v duchu jednoduchého motta: Autismus? Respekt! a má značit postoj přijetí k této vývojové poruše, která má celosvětově neobvyklý vývoj.

Jednou z aktivit, která má poukázat na tuto problematiku, je výstava fotografií s názvem „(Ne)rozumím ti“, zachycující edukaci žáků s autismem. Vernisáž spojená s vystoupením žáků mateřské, základní a praktické školy ve Vsetíně proběhla  19.3. 2019 a bude k vidění v Zámku Vsetín až do 23.června 2019.

Svůj postoj ke sdílení solidarity dá najevo i Město Vsetín, které se v rozmezí 28. března do 7.dubna připojí k osvětové kampani „Česko svítí modře“, a to nasvícením vsetínského kostela. A proč má svítit právě modře? Modrá je barva komunikace, což je jedna z oblastí, se kterou mají lidé s autismem největší potíž. 

Modrými oděvy a doplňky lze podpořit i samotný den porozumění autismu, tedy 2. dubna, kdy od 10 hodin před budovou MÚ Vsetín proběhne krátký happening, během kterého bude veřejnosti představen význam a účel tohoto dne. Zároveň se zde pořadatelé pokusí o skupinové foto všech zúčastněných, jako o symbolickou podporu všem, kterých se téma autismus dotýká. Oblečením do modré barvy lze podpořit v tento den nejen osoby s autismem, ale i jejich rodiče, přátele, učitele a další pečující. Krátce po 14 hodině se do ulic Vsetína vydají žáci a studenti Základní, mateřské a Praktické školy Vsetín, rozdávající modré balónky jako další upozornění na toto téma.

Ke Dni porozumění autismu se již tradičně hlásí i vsetínská nemocnice, v jejíž budově naleznete, opět během celého měsíce dubna, informační materiály vztahující se k životu s autismem.

Stěžejní myšlenkou pořadatelů letošního ročníku kampaně, je změna osobního nastavení, které vede cestou porozumění a přijetí: "Autismus není volba, porozumění ano!"


Méně...
 
PODĚKOVÁNÍ

PODĚKOVÁNÍ

06.02.19

Velmi rádi bychom poděkovali Městu Vsetín, jež se podílí na dofinancování sociálních služeb, které poskytujeme občanům také tohoto


Více...
 
PODĚKOVÁNÍ

Velmi rádi bychom poděkovali Městu Vsetín, jež se podílí na dofinancování sociálních služeb, které poskytujeme občanům také tohoto města.

Děkujeme za podporu.


Méně...
 
Terapie pomáhají

Terapie pomáhají

21.01.19

Vsetínská Naděje uspěla v programu Nadačního fondu Tesco „Vy rozhodujete, my pomáháme“  a stala se jednou ze tří organizací,


Více...
 
Terapie pomáhají

Vsetínská Naděje uspěla v programu Nadačního fondu Tesco „Vy rozhodujete, my pomáháme“  a stala se jednou ze tří organizací, které můžete během svého nákupu v TESCO  Valašské Meziříčí a TESCO Zubří, podpořit. Za každý nákup dostanete hlasovací žeton, který můžete vhodit, dle vašeho výběru, do hlasovacího boxu. 

Hlasování probíhá od 21.1. do 17.2. 2019. Díky finanční podpoře mohou klienti denního stacionáře využívat soubor terapií  – muzikoterapii a canisterapii. Pokud se nám podaří oslovit největší počet zákazníků, terapie budou poskytnuty zdarma v průběhu půl roku celkem 14 lidem.

Všechny tyto aktivity umožňují klientům Naděje projevit jejich osobnost, naučit se novým věcem a naplit den smysluplnými aktivitami.

Děkujeme za vaše rozhodnutí.



Méně...