Liberec

 
 

Valentýnská nadílka.

Valentýnská nadílka.

22.02.21 | Liberec

Díky skvělému nápadu kolektivu učitelek z Lesní školy Liberec, mohli klienti z kateřinské NADĚJE mít Valentýnskou nadílku oblečení.


Více...
 
Valentýnská nadílka.

Díky skvělému nápadu kolektivu učitelek z Lesní školy Liberec, mohli klienti z kateřinské NADĚJE mít Valentýnskou nadílku oblečení.

Díky jejich pomoci byla zorganizována sbírka oblečení pro klienty NADĚJE Kateřinky i pro děti z ubytovaných rodin. O akci informovala rodiče pomocí aplikace whats up.

Z Lesní školy dovezli pracovníci dvě plná auta oblečení, nakládat pomáhaly i děti, které se spolu s rodiči sbírky účastnili, nebyla to první pomoc z této školy.

Pedagogové se zajímají o dění střediska, stále trvá nabídka pro pana vedoucího i sociální pracovnice k návštěvě ve škole za účelem osvětové činnosti pro žáky.

Většina z oblečení už našla své nové majitele a zbylé dětské oblečení bude převezeno kolegyním z NADĚJE Dlouhá Jablonec nad Nisou, kde dál poslouží především rodinám s dětmi a matkám samoživitelkám.


Méně...
 
Adventní Kateřinky.

Adventní Kateřinky.

06.01.21 | Liberec

Letos jsme asi všichni a všude zažívali Advent jinak. 


Více...
 
Adventní Kateřinky.

Letos jsme asi všichni a všude zažívali Advent jinak.  Navzdory situaci se nám v Kateřinkách podařilo úspěšně celý prosinec zvládnout. Nebyli jsme na to sami, i když jsme se při přípravě Vánoc na středisku neobešli bez pomoci všech kolegů a kolegyň.

Advent u nás začal vyzdobením střediska a pečením cukroví. Hned poté navštívili Kateřinky trojice Mikuláš, Anděl a Čert, kteří rozdávali balíčky kateřinským dětem, které byly z nadílky opravdu nadšené.

Letos se díky nouzovému stavu nemohla v plné parádě konat naše tradiční vánoční besídka, s hudbou a doprovodným slovem kazatele Romana Hampachera. Nicméně nechyběl obvyklý bramborový salát a řízek, i když podávání slavnostní večeře bylo v duchu nozového stavu - což znamená dezinfekce, roušky, neshlukování, bez zpěvu.

Pomoc dobrých lidí v Kateřinkách ale ani po Vánocích neskončila, zástupce sdružení Anonymních alkoholiků z liberecké organizace pan Jan připravil na 1. ledna na nový rok pohoštění klientům noclehárny v Kateřinkách. Uvařil guláš přesně na míru našim klientům, ničím nešizený a s dobrým pečivem.

Přejeme vám bohatý rok 2021, stejně jako Advent u nás!

Bc. Erika Blažková, sociální pracovnice Naděje Kateřinky.


Méně...
 
Vánoční oběd pro lidi bez domova

Vánoční oběd pro lidi bez domova

05.01.21 | Liberec

Lidé bez domova měli v Nízkoprahovém denním centru a Noclehárně, tak jako každý rok před Vánočními svátky, připraveno posezení u řízku, bramborového salátu a cukroví. Vzhledem k epidemii koronaviru, se nesešli všichni klienti a zaměstanci najednou, ale postupně v několika menších skupinách.


Více...
 
Vánoční oběd pro lidi bez domova

Lidé bez domova měli v Nízkoprahovém denním centru a Noclehárně, tak jako každý rok před Vánočními svátky,  připraveno posezení u řízku, bramborového salátu a cukroví. Vzhledem k epidemii koronaviru, se nesešli všichni klienti a zaměstanci najednou, ale postupně v několika menších skupinách.

Při setkání nechybělo úvodní slovo o naději, kterou máme díky narození Ježíše Krista, kterého rodiče neměli kam při narození uložit. Ježíš zažíval v životě takové věci jako naší klienti. Mnoho lidí se na něj možná dívalo zkrz prsty jako na nemanželské dítě narozené v chlévě, posléze prožíval život uprchlíka v dalekém Egyptě. Při jeho veřejném působení byl od elit v opovržení za to, že se stýkal také s muži a ženami na okraji společnosti.

Po dobrém jídle jsme si chvíli popovídali o životě, probrali své životní trable a popřáli si nový rok bez kovidu.  Celkově se Vánočního setkání v Nízkoprahovém denním centru NADĚJE  a Noclehárně zúčastnilo asi padesát lidí bez domova. 


Méně...
 
Mikuláš, čert i anděl navštívili středisko Kateřinky i v době koronaviru.

Mikuláš, čert i anděl navštívili středisko Kateřinky i v době koronaviru.

28.12.20 | Liberec

Přestože obyvatelé střediska Kateřinky v Liberci neprožívají nejklidnější období a díky koronaviru musí dodoržovat hygienická opatření, ani letos na ně nezapomněli tři nadpozemské bytosti, které zároveň přinesly dárky kateřinským dětem.


Více...
 
Mikuláš, čert i anděl navštívili středisko Kateřinky i v době koronaviru.

Přestože obyvatelé střediska Kateřinky v Liberci neprožívají nejklidnější období a díky koronaviru musí dodoržovat hygienická opatření, ani letos na ně nezapomněli tři nadpozemské bytosti, které zároveň přinesly dárky kateřinským dětem. Velký Mikuláš a hodná čertice s andělem potěšili děti dárky a přislíbili, že příští rok bude určitě lépe. Sponzorům moc děkujeme a těšíme se na příští rok!


Méně...
 
Hlavní omezující pravidla ve všech službách.

Hlavní omezující pravidla ve všech službách.

24.11.20 | Liberec
Aktualizováno 24.11.2020
Více...
 
Hlavní omezující pravidla ve všech službách.

Aktualizováno 24.11.2020

 

1. Zakryjte si ústa a nos.

2. Dodržujte minimální odstup 2 metry.

3. Dodržujte hygienu a dezinfekci rukou.

4. Měříme teplotu a ptáme se na zdravotní stav.

5. V současné době je regulovaný vstup do prostor NDC Liberec Valdštejnská.

6. Výdaje stravy probíhá bez omezení.


Méně...
 
Projekt potravinové a materiální pomoci pokračuje

Projekt potravinové a materiální pomoci pokračuje

16.10.20 | Liberec

V roce 2016 se NADĚJE zapojila do projektu Potravinová a materiální pomoc a od roku 2017 využívá návazného projektu. Cílem operačního programu je zmírňovat extrémní formy chudoby, jejichž dopad na sociální vyloučení je největší, jako jsou bezdomovectví, chudoba dětí a potravinová nouze.


Více...
 
Projekt potravinové a materiální pomoci pokračuje

 V roce 2016 se NADĚJE zapojila do projektu Potravinová a materiální pomoc a v roce 2017 využívá návazného projektu Potravinová a materiální pomoc nejchudším osobám II s registračním číslem CZ.30.X.X/0.0/0.0/16_004/0000008. 

Projekt je financován z prostředků Fondu evropské pomoci nejchudším osobám prostřednictvím Operačního programu potravinové a materiální pomoci a státního rozpočtu ČR. Cílem operačního programu je zmírňovat extrémní formy chudoby, jejichž dopad na sociální vyloučení je největší, jako jsou například bezdomovectví, chudoba dětí a potravinová nouze.


 Pomoc je poskytována formou bezplatné distribuce potravin a základního materiálního zboží. Aktuálně jsou poskytovány dodávky potravin s dlouhodobou trvanlivostí, sortiment hygienických potřeb, textilních výrobků, základních domácích potřeb, spacáků, karimatek, stanů a školních pomůcek. Nově v pandemii byly z projektu financovány a poskytnuty roušky.

 V rámci programu jsou poskytovány i doprovodné aktivity, které předcházejí vzniku krizových situací a jsou zaměřeny na eliminaci negativních sociálních vlivů (např. základní sociální poradenství, finanční poradenství, výživové poradenství, psychologická péče).

 

Sociální pracovníci NADĚJE předávají balíčky rodinám a jedincům, kteří jsou v nepříznivé životní situaci převážně spojené se ztrátou bydlení, a to ve městech Litoměřice, Štětí, Roudnice nad Labem, Lovosice, Klášterec nad Ohří, Kadaň, Praha, Jablonec nad Nisou, Liberec a Mladá Boleslav.

 


Méně...