Praha

 
 

Děkujeme společnosti Bushman s.r.o.

Děkujeme společnosti Bushman s.r.o.

06.12.23 | Praha

Desinfekční prostředky jsou v sociálních službách pro lidi bez domova nezbytností. Velké poděkování proto patří společnosti Bushman s.r.o...


Více...
 
Děkujeme společnosti Bushman s.r.o.

Desinfekční prostředky jsou v sociálních službách pro lidi bez domova nezbytností. Velké poděkování proto patří společnosti Bushman s.r.o., která nám darovala 40 krabic kvalitních desinfekcí a zajistila tak zásoby pro všechna naše pražská střediska na několik měsíců.

 

Dar poslouží nejen našim klientům a klientkám, ale především také zaměstnancům, kteří by bez něj svoji náročnou profesi nemohli vykonávat.

 

Děkujeme.  

 

Desinfekční prostředky od společnosti Bushman s.r.o.


Méně...
 
Mezinárodní den dobrovolníků

Mezinárodní den dobrovolníků

05.12.23 | Praha

Dnes si připomínáme Mezinárodní den dobrovolníků. A děkujeme všem, kteří svůj volný čas věnují pomoci a nezištné práci v NADĚJI...


Více...
 
Mezinárodní den dobrovolníků

Dnes si připomínáme Mezinárodní den dobrovolníků.

 

A děkujeme všem, kteří svůj volný čas věnují pomoci a nezištné práci v NADĚJI. Srdečné díky patří našim přátelům, kteří se zapojili do Sbírka potravin, jak na jaře, tak na podzim, a bez jejichž úsilí by se nám v obou kolech nepodařilo vybrat rekordní množství potravin. Děkujeme také dobrovolníkům, kteří s nadšením věnují svůj čas na Štědrý den přípravě Štědrovečerní tabule a rozdávání dárků lidem bez domova. Velkou pomocí pro lidi bez domova jsou například také Medici na ulici, kteří zajišťují kontinuální chod nízkoprahových ošetřoven a sami také pravidelně vyráží do terénu.

 

Říká se, že dobrovolníci nejsou placeni – ne proto, že by byli bezcenní, ale proto, že jsou k nezaplacení. Všem dobrovolníkům patří velké díky, bez vás by to nešlo! 

 

Text a foto: Jana Halámková, fundraiserka


Méně...
 
Křest kalendáře ART 2024

Křest kalendáře ART 2024

04.12.23 | Praha

Právě dnes proběhne křest charitativního kalendáře ART 2024 a vernisáž výstavy „Malování pro NADĚJI“. Jsme moc rádi, že i v dnešní digitalizované době...


Více...
 
Křest kalendáře ART 2024

Právě dnes proběhne křest charitativního kalendáře ART 2024 a vernisáž výstavy „Malování pro NADĚJI“.    

 

Jsme moc rádi, že i v dnešní digitalizované době neztrácí tištěný kalendář své kouzlo a je součástí našich domovů i kanceláří. Může být opravdovým uměleckým dílem a velmi silnou formou prezentace. To vše splňuje náš charitativní kalendář ART 2024 pro příští rok.  

 

Už dnes od 18 hodin ho pokřtíme v pražském Rock Café. Jeho tvůrcem je náš velký podporovatel a kamarád Jirka Šourek.  

 

Můžete se těšit také na vernisáž výstavy „Malování pro NADĚJI“, které se stalo základem pro tvorbu kalendáře. My můžeme slíbit příjemnou atmosféru, napětí v podobě tomboly a hlavně spoustu (nejen) street artového umění. Kalendář si budete moci koupit přímo na místě a připomínáme, že veškerý výtěžek z jeho prodeje bude věnován kampani Darujte nohy v teple.  

 

Darovat můžete:

https://www.darujme.cz/darujtenohyvteple 

 

Více o akci se dozvíte také v naší facebookové události: https://www.facebook.com/events/373926831857183 

 

Těšíme se na viděnou dnes večer.


Méně...
 
Zimní humanitární opatření pro lidi bez domova

Zimní humanitární opatření pro lidi bez domova

01.12.23 | Praha

Dnešním dnem začínají zimní humanitární opatření pro lidi bez domova v Praze a stejně jako každý rok jsme do nich zapojeni také. Jak konkrétně?


Více...
 
Zimní humanitární opatření pro lidi bez domova

Dnešním dnem začínají zimní humanitární opatření pro lidi bez domova v Praze a stejně jako každý rok jsme do nich zapojeni také. Jak konkrétně?  

 

Zajišťujeme noční terénní program, kdy dva terénní pracovníci monitorují vybrané městské části a kontaktují lidi bez domova přežívající ve veřejném prostoru a místech, které jim slouží k přespávání. Služba funguje od 20:00 do 7:00 každý den v týdnu.  

 

Ode dneška je také v provozu noclehárna v Troji s kapacitou 60 lůžek. Příjem klientů je 20:30 - 21:30, odchod je v sedm hodin ráno. Noclehárna je v provozu každý den v týdnu. 

 

K dispozici bude také noční hygienické centrum s několika krizovými lůžky, kde budeme zajišťovat hygienu, výměnu ošacení a základní péči pro lidi bez domova. Centrum je určeno pouze pro klienty, které přivezou naši noční terénní pracovnici v rámci nočního terénu.    

 

A připomínáme, že šestý ročník sbírky Darujte nohy v teple je v plném proudu. Obdarujte teplým oblečením nebo botami konkrétního člověka bez domova. Děkujeme.  

 

https://www.darujme.cz/darujtenohyvteple


Méně...
 
Denní centrum U Bulhara slaví 16 let!

Denní centrum U Bulhara slaví 16 let!

30.11.23 | Praha

U Bulhara slavíme! V listopadu je to 16 let, co můžeme poskytovat naše služby, které se v průběhu času pěkně rozrostly. Nyní u nás lidé bez domova mohou dostat...


Více...
 
Denní centrum U Bulhara slaví 16 let!

U Bulhara slavíme! V listopadu je to 16 let, co můžeme poskytovat naše služby, které se v průběhu času pěkně rozrostly. Nyní u nás lidé bez domova mohou dostat jídlo, čaj, vysprchují se, vymění si oblečení, vyperou si prádlo a nabijí si svůj telefon. Svoje trable řeší se sociálními pracovnicemi, psycholožkou, adiktoložkou a všemi dalšími kolegy, kteří svojí práci dělají srdcem a s radostí. Všem, kteří v centru pracují, patří velký dík.  

 

Denně centrum U Bulhara navštíví v průměru 160 lidí bez domova. A pro zajímavost – ve všech našich denních centrech (U Bulhara, Bolzanova a Michle) se vydá přes 57.000 porcí jídla ročně.  

Pomoci můžete i Vy, a to prostřednictvím projektu Darujte nohy v teple. Děkujeme.  

 

https://www.darujme.cz/darujtenohyvteple 

 

Text: Gabriela Štípalová, vedoucí denního centra U Bulhara

Foto: Petr Zewlakk Vrabec


Méně...
 
Slavíme Giving Tuesday s "nohama v teple"

Slavíme Giving Tuesday s "nohama v teple"

28.11.23 | Praha

Už pošesté letos slavíme Světový den štědrosti a dobrých skutků s projektem Darujte nohy v teple. Ne všichni lidé bez domova během zimy využívají ubytovací kapacity...


Více...
 
Slavíme Giving Tuesday s "nohama v teple"

Už pošesté letos slavíme Světový den štědrosti a dobrých skutků s projektem Darujte nohy v teple.  

 

Ne všichni lidé bez domova během zimy využívají ubytovací kapacity, ať už ty běžné jako jsou azylové domy a noclehárny nebo ty, které jsou otevřené v rámci zimních humanitárních opatření. A nevyužívají je z nejrůznějších důvodů – např. mají psa, se kterým do většiny těchto zařízení nesmí nebo nechtějí opustit své běžné místo k přespávání, kde mají svůj jediný „majetek“, případně trpí nějakou duševní poruchou a v takovýchto zařízeních je jim jednoduše těsno.  

 

Proto bychom jim rádi prostřednictvím projektu Darujte nohy v teple dopřáli alespoň trochu tepla a sucha skrze nové zimní oblečení a kvalitní boty, které je ochrání například před omrzlinami.      

 

Během uplynulých ročníků jsme díky Vám poskytli boty a oblečení za více jak 1.120 000 Kč. Děkujeme, že společně s námi a Giving Tuesday pomáháte lidem bez domova žít bezpečnější a důstojnější život. 

 

https://www.givingtuesday.cz/darujte-nohy-v-teple-lidem-bez-domova 


Méně...