Praha

 
 

Mezinárodní den žen

Mezinárodní den žen

08.03.22 | Praha

Mezinárodní den žen slavíme každý rok, abychom si uvědomili sílu ženství a toho, čeho jsou ženy schopny.


Více...
 
Mezinárodní den žen

Mezinárodní den žen slavíme každý rok, abychom si uvědomili sílu ženství a toho, čeho jsou ženy schopny. Myslím, že aktuální situace tuto myšlenku může jen podtrhnout. Tisíce žen, matek a babiček opouští svůj domov s vědomím, že jejich životy nikdy nebudou jako dřív, a pokud ano, potrvá tento návrat roky. Dokážeme si představit, jaké musí být opustit vše, co nás obklopovalo a dělalo domov domovem? Že z míst, kde vyrůstaly ony samy a jejich děti, nezbylo nic? Že bez podpory partnera musí odejít do jiného státu a začít od nuly? A nevzdat se. To je to nejvíc vystihující. Nevzdat se a jít dál. S vystrašeným dítětem a žádnou jistotou. Těchto případů jsou k dnešnímu dni statisíce.

 

Vím, že je tento svátek o ženách, ale musím se vyjádřit i k mužům, kteří se rozhodli bránit svou rodinu tím, že ji opustili a bojují za něco, co je pro ně důležité. Za svobodu. Ne pro tu svoji, ale pro další generaci, pro své děti. Máte můj upřímný obdiv. Jak těžké rozhodování to muselo být. Věřím ale, že tímto rozhodnutím jste ženám dodali odvahu nevzdávat se, jít dál a postavit domov nový.

 

Co z toho dnes vyplývá? Že vše má nějaké propojení. Ženy jsou silné, soběstačné, schopné. Ale v těch nejtěžších chvílích potřebuji oporu, nejčastěji v partnerovi. V ideálním světě pak dokáží vytvořit perfektní rovnováhu – rodinu. Říká se, že domov je tam, kde je rodina. To k dnešnímu dni všem ženám i mužům přeji. Ideální svět, kde domov tvoří kompletní rodina bez kapky zbytečného strachu.

 

Irena Burmeková, vedoucí azylového domu pro ženy

Foto ilustrační


Méně...
 
„Když můžeš někomu pomoci, učiň to s největší radostí.“

„Když můžeš někomu pomoci, učiň to s největší radostí.“

Jan Ámos Komenský

07.03.22 | Praha

Jsme rádi, že i my můžeme materiálně přispět, a podat tak pomocnou ruku lidem z Ukrajiny. 


Více...
 
„Když můžeš někomu pomoci, učiň to s největší radostí.“

 

Jsme rádi, že i my můžeme materiálně přispět, a podat tak pomocnou ruku lidem z Ukrajiny.

Dnes jsme v Kongresovém centru, kde je zřízeno uprchlické centrum, předali dámské hygienické potřeby, jednorázové nádobí a také tolik potřebné várnice.

Děkujeme Magistrátu hlavního města Praha za koordinaci a snadnou komunikaci.

 

 

 


Méně...
 
Resumé sbírky Darujte nohy v teple

Resumé sbírky Darujte nohy v teple

28.02.22 | Praha

Moc vám všem děkujeme milí dárci! Konečný výsledek sbírky DARUJTE NOHY V TEPLE je 223 724 Kč.


Více...
 
Resumé sbírky Darujte nohy v teple

Moc vám všem děkujeme milí dárci! Konečný výsledek sbírky DARUJTE NOHY V TEPLE je 223 724 Kč. Společně jsme lidem bez domova v Praze předali 302 párů zimních bot, 306 kusů oblečení, 20 kusů Heatshield Bag (žďáráků). Boty a oblečení putují hlavně lidem, kteří navštěvují naše dvě denní centra a také těm, které oslovíme v rámci našeho terénního programu.

 

Přinášíme několik zajímavých čísel:

Celkem jsme obdrželi 225 darů, z toho 67 % bylo od žen a 31 % od mužů.

Cílová částka 200 000 Kč byla překročena o 12 %.

Děkujeme vám za pomoc a těšíme se zase v listopadu!


Méně...
 
Vyjadřujeme podporu ukrajinským občanům

Vyjadřujeme podporu ukrajinským občanům

24.02.22 | Praha

V roce 1990 vznikla NADĚJE za účelem pomoci uprchlíkům z Rumunska, kteří opouštěli svou rodnou zemi.


Více...
 
Vyjadřujeme podporu ukrajinským občanům

V roce 1990 vznikla NADĚJE za účelem pomoci uprchlíkům z Rumunska, kteří opouštěli svou rodnou zemi. Manželé Hradečtí neváhali a poskytli těmto lidem takovou podporu, aby byli schopni postavit se znovu na vlastní nohy a mohli tak začít žít nový, snad lepší život. A my bychom rádi dodrželi tento výjimečný odkaz a sdíleli podporu dnes napadnuté Ukrajině a předali jim NADĚJI, kterou v současné době tolik potřebují.

#staywithukraine #sosukrajina


Méně...
 
Pozoruhodné datum 22.2.

Pozoruhodné datum 22.2.

navíc v roce 2022

22.02.22 | Praha

Palindromické - to znamená, že se čte zprava doleva i zleva doprava stejně. 


Více...
 
Pozoruhodné datum 22.2.

Palindromické - to znamená, že se čte zprava doleva i zleva doprava stejně. Někteří jsou navíc toho názoru, že dvojka je symbolem štěstí, lásky, klidu, růstu, vytrvalosti a pozitivní energie. Těchto pocitů bychom však v životě lidí bez domova našli jen velmi málo. Využijte tohle zajímavé datum a přispějte částkou 222 Kč. Pomůžete tak zajistit bezpečnější a důstojnější život lidem bez domova v Praze https://www.darujme.cz/projekt/1060

 

Když už jsme u těch zajímavých čísel -  v roce 2021 jsme každý den podpořili 482 lidí bez domova. Denně jsme ubytovali 220 osob a ošetřili 24 pacientů v ordinacích. Bohužel statistiky za loňský rok nám ukazují, že například počet lidí bez domova, kteří navštívili naše denní centrum U Bulhara, se poprvé od roku 2013 zvýšil. Vlivem krize spojené s pandemií a obecně zhoršující se ekonomickou situací jednotlivců i rodin očekáváme, že nárůst bude i v tomto roce pokračovat. Za každou pomoc budeme rádi.

 

Děkujeme


Méně...
 
GOOD MASK - dobrá maska - spolehlivá a česká

GOOD MASK - dobrá maska - spolehlivá a česká

18.02.22 | Praha

Covid-19 pomalu a věříme, že jistě, ustupuje, ale obezřetnost je stále potřeba. 


Více...
 
GOOD MASK - dobrá maska - spolehlivá a česká

 

Covid-19 pomalu a věříme, že jistě, ustupuje, ale obezřetnost je stále potřeba. Ve veřejné dopravě, uzavřených prostorech, nebo velkých skupinách lidí je pořád nutné zakrývat si dýchací cesty. Děkujeme proto české společnosti GOODMASK s.r.o. za dar palety respirátorů, které jsou navíc barevné, a rozjasní tak šeď zimních i pandemických dnů. Tuto podporu nám zprostředkovala paní Alena, která obdarování rozpoutala svým tweetem. Jsme jí za to moc vděčni!

 

V loňském roce jsme pomohli 2 328 lidem bez domova. Mimo jiné právě i ochrannými pomůckami, které si sami často nemohli dovolit. A děláme to i nadále, rozdáváme čisté, plně funkční a navíc krásně pestré respirátory. V našich službách pracuje 122 zaměstnanců. I těm musíme zajistit bezpečí a jsme rádi, že máme jak. Srdečný dík a pevné zdraví všem!

 

 

 

 

 


Méně...