Mladá Boleslav

 
 

Turnaj ve společenských hrách

Turnaj ve společenských hrách

20.06.16 | Mladá Boleslav
Klienti a zaměstnanci  NADĚJE v Mladé Boleslavi se spolu utkali  v karetní hře Prší, deskové hře Dáma, znalostní hře Česko otázky a
Více...
 
Turnaj ve společenských hrách

Klienti a zaměstnanci  NADĚJE v Mladé Boleslavi se spolu utkali  v karetní hře Prší, deskové hře Dáma, znalostní hře Česko otázky a odpovědi, a nechybělo ani tradiční Člověče, nezlob se. Panovala přívětivá atmosféra a nikdo se nezlobil.  Vše se hrálo v duchu fair play. Turnaj byl velmi vyrovnaný, jen o chloupek zvítězili zaměstnanci. Klienti byli mnohdy zdatnými soupeři. Pro výherce byly připravené balíčky se sladkostmi. Zkrátka však nepřišli ani ti, kteří nevyhráli, všichni zúčastnění totiž dostali sladkou odměnu a diplom. Turnaj se nám všem moc líbil a doufáme, že příště bude účast ještě větší.

 

 

 



Méně...
 
Potravinová pomoc

Potravinová pomoc

03.06.16 | Mladá Boleslav
Do oblasti působnosti NADĚJE Jablonec nad Nisou, Mladá Boleslav a Liberec dorazila potravinová pomoc z Operačního programu potravinové a
Více...
 
Potravinová pomoc

Do oblasti působnosti NADĚJE Jablonec nad Nisou, Mladá Boleslav a Liberec dorazila potravinová pomoc z Operačního programu potravinové a materiální pomoci, kterou v součinnosti s MPSV realizuje Evropská Unie.

 

Potravinové balíčky obsahují základní trvanlivé potraviny a potravinové doplňky. Naše střediska se podílejí na cílené distribuci potravin lidem v nepříznivé sociální situaci, prioritně lidem bez přístřeší a lidem s nedostatečným finančním příjmem.

 

 

Dle dostupných informací by měl projekt pokračovat i v roce 2017. Distribuce potravin je vždy spojena se sociálním poradenstvím.


Méně...
 
Návštěva pejsků - canisterapie

Návštěva pejsků - canisterapie

11.05.16 | Mladá Boleslav

Naše středisko navštívily dvě dobrovolnice z Dobrovolnického centra v Mladé Boleslavi, které se aktivně věnují canisterapii. 


Více...
 
Návštěva pejsků - canisterapie

Naše středisko navštívily dvě dobrovolnice z Dobrovolnického centra v Mladé Boleslavi, které se aktivně věnují canisterapii. Nepřišly samy, ale přivedly s sebou dva pejsky, mopsíka Sama a fenku zlatého retrívra Sindy. Nejdříve jsme se dozvěděli něco o canisterapii a náplni práce pejsků. V průběhu návštěvy nám pejskové předvedli několik zábavných kousků, které je paničky naučily. Potom si je klienti mohli pohladit a za odměnu jim dávali pamlsky. Měli také spoustu dotazů ohledně chovu pejsků. Jaké mají nároky na stravu, výcvik a jaké jsou jejich povahové vlastnosti. Všem se návštěva moc líbila, jedna z klientek by takového pejska chtěla v budoucnosti mít.

 

Děkujeme dobrovolnicím za jejich ochotu a vstřícnost a doufáme, že nás  zase brzy navštíví.


 

 

 



Méně...
 
Bramborový guláš

Bramborový guláš

26.04.16 | Mladá Boleslav
Od března na naše středisko pravidelně dochází dobrovolnice Jolana, která s klienty vaří. Připravují jednoduchá, časově a finančně
Více...
 
Bramborový guláš

Od března na naše středisko pravidelně dochází dobrovolnice Jolana, která s klienty vaří. Připravují jednoduchá, časově a finančně nenáročná jídla. Naši klienti se s ní mohou nejen naučit základy vaření a pečení, ale zároveň se mohou na chvíli odreagovat od svých mnohdy nelehkých životních problémů. Zájem o vaření mají nejen ženy, ale překvapivě také muži. Samozřejmostí je, že společně uvařené jídlo si klienti spravedlivě rozdělí a sní. 


Méně...
 
Konec sbírky ošacení ve Škoda Auto

Konec sbírky ošacení ve Škoda Auto

29.02.16 | Mladá Boleslav

V polovině února skončila sbírka ošacení, kterou pořádala mladoboleslavská automobilka Škoda Auto.


Více...
 
Konec sbírky ošacení ve Škoda Auto

V polovině února skončila sbírka ošacení, kterou pořádala mladoboleslavská automobilka Škoda Auto. Vybralo se neuvěřitelných 3250kg nepotřebného oblečení a obuvi! Kvůli nedostatku skladovacích prostorů na místní pobočce Českého červeného kříže a NADĚJE byly pytle s vybraným ošacením skladovány v prostorech, které pro tento účel zdarma poskytlo město Mladá Boleslav. 

 

Následující týden po skončení sbírky probíhalo na pobočce ČČK třídění vybraných věcí, na kterém pracovalo přibližně 10 lidí, a to dobrovolníci z ČČK a zaměstnanci Naděje. Vybráno bylo nejen dámské, pánské a dětské ošacení, ale také například povlečení, deky a spacáky. Několik pytlů roztříděných věcí putovalo ještě tentýž týden do naší pobočky a budou dále sloužit lidem bez domova. Zbytek bude přerozdělen mezi několik místních organizací například azylový dům pro matky s dětmi či dětský domov. 

 

Tímto bychom chtěli poděkovat zástupcům Škoda Auto za uspořádání této sbírky, dále zaměstnancům Škoda Auto, kteří do sbírky přispěli a Magistrátu města Mladá Boleslav za poskytnutí skladovacích prostorů. Velký dík patří také Michaele Mittnerové, ředitelce Oblastního spolku Českého červeného kříže v Mladé Boleslavi a dobrovolníkům z ČČK, kteří se na průběhu sbírky nejvíce podíleli.  


Méně...
 
Škoda Auto pořádá "Sbírku šatstva, bot a přikrývek"

Škoda Auto pořádá "Sbírku šatstva, bot a přikrývek"

02.02.16 | Mladá Boleslav

Největší česká automobilka Škoda Auto pořádá Sbírku šatstva, bot a přikrývek.


Více...
 
Škoda Auto pořádá "Sbírku šatstva, bot a přikrývek"

Největší česká automobilka Škoda Auto pořádá Sbírku šatstva, bot a přikrývek, která proběhne celkem na 11 místech v Mladé Boleslavi v průběhu prvních dvou týdnů v únoru. Akce je vyhlašována ve spolupráci s mladoboleslavskými pobočkami Českého Červeného kříže a charitativní organizace NADĚJE. 

 

Vybrané věci poputují nejen do těchto dvou organizací, ale také například do místního dětského domova, dětského centra Klaudiánovy nemocnice či do azylového domu pro matky s dětmi. Sbírka probíhá rovněž v Centru pro lidské zdroje ve Vrchlabí a v chráněném pracovišti Škoda Auto v Kvasinách, odkud se bude darované oblečení odvážet do několika sociálních zařízení na Rychnovsku a Vrchlabsku a do poboček NADĚJE v Liberci a Jablonci nad Nisou. 

 

Co můžete darovat:  

 

•zimní oblečení pro děti od 2 do 3 let (bundy, oteplovačky, rukavice)

•oblečení pro dívky a chlapce od 4 do 19 let (včetně sportovního)

•zimní oblečení pro dospělé (bundy, šály, svetry), domácí oblečení vč. spodního prádla

•zejména zimní boty pro všechny věkové kategorie

•lůžkoviny, deky a spací pytle


Méně...